Data en kaarten

Jawa Manla Sextet / Le Trio Joubran

2 concerten op 1 avond

Muziek
Ud Festival

Deze concerten zijn onderdeel van het Ud Festival. Met een ticket bezoekt u twee concerten op zaterdag 12 november: het Jawa Manla Sextet om 19:15 uur in de Blauwe Zaal en Le Trio Joubran om 21:00 uur in de Rode Zaal.

Programma

19:15 - 20:30 uur - Jawa Manla Sextet (Blauwe Zaal)

21:00 - 22:30 uur - Le Trio Joubran (Rode Zaal)

Jawa Manla Sextet

Al snel na haar komst in Nederland in 2015, was de in 1996 geboren Syrische ud-speelster Jawa Manla niet meer weg te denken uit het Nederlandse muziekleven.

Haar waanzinnige spel, zang en nieuwsgierigheid om de muzikale wereld te ontdekken, brachten haar al snel naar de grote podia in Nederland. Soms op uitnodiging van bijvoorbeeld het Nederlands Blazers Ensemble, soms op eigen initiatief met haar verschillende ensembles (o.a. Caravan). Met deze ensembles slaat ze keer op keer creatieve bruggen tussen Arabische, Westers klassieke en jazz muziek.

In 2021 richtte Jawa samen met de Iraanse Khorshid Dadbeh en de Franse Lucie Lelaurian Saba ‘De wind die uit het Oosten komt’ op: een adembenemende muzikale reis naar het Oosten, met een centrale rol voor Arabische poëzie. Alle muzikanten schreven nieuwe muziek voor dit project, waarbij de passie van drie verschillende muzikale tradities samenkomen: Iraans, Armeens en Arabisch.

In dit concert nodigt Jawa twee muzikanten uit die in andere groep van haar spelen (‘Qasyoun’): Shaza Manla en Modar Salama. Ze wil de twee groepen bij elkaar brengen om nieuwe muzikale elementen te creëren, speciaal voor het concert op het Ud Festival.

Le Trio Joubran

Na twee eerdere, succesvolle concerten bij de Meervaart, is Le Trio Joubran terug! De basis van de muziek van Le Trio Jourban is voornamelijk Arabisch en vertoont invloeden van jazz, flamenco en westerse klassieke muziek.

We ontvingen Le Trio Jourbran in 2018 én in 2019, toen ze werden vergezeld door het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO). Het AAO ondersteunde het Palestijnse trio, gevormd door de broers Samir, Wissam en Adnan Joubran, tijdens dit concert en brachten Andalusische klanken met zich mee.

Ze wisselden elkaar af met verfijnde improvisaties, kruisden elkaar in perfecte harmonie en namen het publiek mee langs de rijke Oosterse maqam-tradities. Het was dus letterlijk een avond vol wereldmuziek uit verschillende windstreken. Wederom was het concert van de heren volledig uitverkocht.

Ud Festival

Het tweejaarlijkse Ud Festival staat geheel in het teken van het instrument dat de muzikale brug vormt tussen Oost en West. De ud maakte ooit een lange reis van Bagdad naar Andalusië en vormde de basis van een muzikale revolutie in het Westen.

Dit jaar vindt het Ud Festival plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 november. Op beide avonden starten we met een concert in de Blauwe Zaal om 19:15 uur, gevolgd door een concert in de Rode Zaal om 21:00 uur.

Lees verder

 

Blauwe & Rode Zaal

Prijzen

Passe Partout Rang 1 30.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief