Data en kaarten

't Olifantje Abul-Abbas

Amsterdams Andalusisch Orkest

familie / Jeugd
Onze Makers
6+

‘’t Olifantje Abul-Abbas’ is een muzikale vertelling, gebaseerd op een historisch verhaal uit de negende eeuw. 

Wat geef je aan een keizer die alles al heeft? Dit moet de legendarische Khalief van Baghdad hebben gedacht voordat hij dit bijzondere geschenk koos. Om zijn vriendschap met Karel de Grote te bezegelen, schenkt hij een wit olifantje. Abul-Abbas is een zonderling. Iemand die er anders eruitziet dan anderen. Een Albino Olifantje. 

Samen met zijn begeleider Isaac, begint Abul-Abbas aan een spannende tocht. De weg die ze samen afleggen vanuit het warme Azië naar het koude Europa wordt een ware beproeving! Niet alleen laat hij zijn vriendjes achter, maar moet hij zich staande houden in een nieuwe onbekende omgeving. Ga met Abul-Abbas mee op een mooie muzikale reis over land en zee.

Krakeling
Theater De Krakeling en het Amsterdams Andalusisch Orkest bundelen voor ‘’t Olifantje’ voor het eerst kun krachten. Sinds 2018 maakt De Krakeling ieder jaar een eigen coproductie gericht op een nieuw of historisch verhaal dat nog niet of nauwelijks is verteld. 

Eerder maakten De Krakeling i.s.m. partners Urban Myth en STIP theaterproducties de familievoorstellingen ‘Martin Luther King’ (2018), ‘Waarom is het stil in de stad?’ (2020) en ‘De Gouden Koets’ (2021) i.s.m. het Amsterdams Museum. ‘Martin Luther King’ werd beloond met De Gouden Krekel voor meest indrukwekkende jeugdvoorstelling.

AAO
Het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO) speelt verschillende muziekvormen van Granada tot en met Baghdad, uit diverse periodes en in diverse stijlen. Van het rijke Arabo-Andalus-repertoire, mystieke Oosterse muziek tot geraffineerde improvisatiemuziek uit de Arabische wereld en volkse muziek uit de Maghreb. 

Het AAO brengt niet alleen de muziek terug naar Europa, maar combineert dit met bestaande en zelfgeschreven verhalen, gedichten en theater. De zeggingskracht van de muziek en de verhalen erachter zijn op artistiek cultureel gebied de verbinding tussen heden en verleden.
 

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Exclusief pauzedrankje

* Stadspas

Voor deze voorstelling geldt de Stadspasactie. Heeft u een Stadspas met groene stip, dan betaalt u slechts €2,50 per kaart (max. 2 kaarten per pas).

Reserveren kan alleen via kaartverkoop@meervaart.nl o.v.v. het pasnummer. Niet geldig in combinatie met andere acties.

Prijzen

1e rang 9.00
Stadspasactie* 2.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief