Data en kaarten

Antigone

Studio Antigone

Theater

Antigone is een spannend verhaal over een jonge vrouw uit een verdoemd geslacht.

Haar vader Oidipous trouwde met zijn eigen moeder; zij kregen vier kinderen waarvan Antigone er een is. Het draait allemaal om het feit dat Antigone haar broer wil begraven tegen de wil van de nieuwe man op de troon, Kreon - omdat die broer ‘fout’ was in de oorlog. Kreon dreigt Antigone zelfs met de hongerdood als hij zijn zin niet krijgt. 

De voorstelling legt een wereld bloot van lang geleden, maar een wereld die verrassend veel op de onze lijkt. Ook bij ons kan het zomaar gebeuren dat je  tegenover de overheid komt te staan, ook hier maken we dagelijks het drama mee van een dictator aan onze grenzen die net zolang blijft moorden tot hij krijgt wat hij hebben wil.

Uit het verbod om te begraven vloeien actuele thema’s voort: de eenling tegenover de overheid, familiewaarden tegenover het staatsbelang, democratie tegenover tirannie. Maar ook prangende vragen: wat doe je om je macht te behouden? Je tegenstander doden, zelfs als zij familie van je is? Hoever ga jij als burger om je ideaal te verwezenlijken? Desnoods sterven voor je ideaal? Durf jij Greta Thunberg te zijn?
 

 

Blauwe Zaal

Extra bij deze voorstelling:

Voorgesprek

Deze voorstelling bevat een inleiding en wordt verzorgd door de regisseur, een muziekdeskundige of een theater/dansspecialist. Aanvang is 3 kwartier voor de voorstelling en aanmelden is niet nodig.

Prijzen

1e rang 17.50
2e rang 15.00
MTK 10% korting 15.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief