Data en kaarten

Jihad van Liefde

Met Mohammed Azaay & het Amsterdams Andalusisch Orkest

Muziektheater
Meervaart productie

Jihad van Liefde is een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die getroffen wordt door het noodlot.

Jihad van Liefde is een muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek. David Van Reybrouck tekende daarin het aangrijpende verhaal op van Mohamed El Bachiri. Deze metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016.

Gespeeld door acteur Mohammed Azaay, is Jihad van Liefde een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijd met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.

Tekst & bewerking: Sarah Ringoet Gebaseerd op: het boek ‘Een jihad van liefde’ van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck uitgegeven door De Bezige Bij Muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest (Dwight Breinburg, Ahmed El Maai en Abderrahim Semlali) Regie: Eran Ben Michaël (George & Eran Producties) Scenografie: “Silent Fragments of an Explosion…in the mind” door Kouwenhoven&Kranendonk Met: Mohammed Azaay Producent: Meervaart & Senf i.s.m. Amsterdams Andalusisch Orkest en George & Eran Producties Scènefoto's: Jesse Budel.

Lees verder

 

Blauwe Zaal

* Stadspas

Voor deze voorstelling geldt de Stadspasactie. Heeft u een Stadspas met groene stip, dan betaalt u slechts €2,50 per kaart (max. 3 kaarten per pas).

Reserveren kan alleen via kaartverkoop@meervaart.nl o.v.v. het pasnummer dat met 6064... begint. U ontvangt dan een iDEAL betaallink. Na betaling ontvangt u de kaarten in uw mail. Niet geldig in combinatie met andere acties.

Prijzen

1e rang 15.00
2e rang 10.00
MTK 10% korting 13.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “In 'Jihad van Liefde' worden haat en verdriet omgezet in een verhaal van liefde... dat verhaal is groots”
NRC Handelsblad
  “Deze 'Jihad van Liefde' is een oprechte en hartverscheurend breekbare strijdkreet tegen wrok en onbegrip dat je recht in het hart treft”
Trouw
  “Dit verhaal met Bijbelse proporties is van een zeldzame schoonheid. Eran Ben-Michaël regisseerde sober maar doeltreffend en zorgt, ook dankzij het voortreffelijke spel van Azaay, voor een zeer intense beleving. ”
Scenes
  “In een wereld van toenemende polarisatie is Jihad van de liefde een eiland van barmhartigheid. Het zijn de beschrijvingen van het alledaagse waardoor de dreun binnenkomt. ”
Het Parool


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief