Data en kaarten

De Gliphoeve

Orkater

Theater

Na het succes van ‘Woiski vs. Woiski’ spelen Orkater en het Bijlmer Parktheater nu deel twee van een muzikale trilogie over de komst van Surinamers naar Nederland; een geschiedenis van racisme en het moeizame proces van integratie.

'De Gliphoeve’ is een tragikomische voorstelling vol levenskracht en bruisende livemuziek.

Het is 1975. In Suriname wordt de onafhankelijkheid uitgeroepen. ‘Wie gaat weg en wie blijft hier’ is een grote hit op de radio. Etta besluit met haar dochter Millie en zoon Glenn naar Nederland te gaan. Vader Stanley blijft voorlopig in Suriname.

Vol verwachting, energie en humor probeert deze sterke moeder haar kinderen een plek te geven in hun nieuwe vaderland. Maar niemand zit op ze te wachten, er is geen werk en er zijn geen woningen.

Ze komen terecht in De Gliphoeve, de eerste flat in de Bijlmermeer die gekraakt wordt door een groep Surinaamse activisten om hun net gearriveerde landgenoten woonruimte te bieden. Gezinnen leven er onder, boven en op elkaar. Soms in bittere armoede. Ondanks het beton vindt men er warmte: in eten en drinken, in muziek en in de gedeelde, vastberaden wil om te slagen. Maar het kleine gezin wordt flink op de proef gesteld.

 

Rode Zaal

Prijzen

1e rang 22.00
2e rang 18.00
3e rang 14.50
MTK 10% korting 19.80

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Een meeslepende en ontroerende familiekroniek die de aandacht vestigt op een onderbelichte periode uit de recente Nederlandse geschiedenis.”
NRC
  “De Gliphoeve is een toegankelijk verteld stukje Nederlandse migratiegeschiedenis, met een kloppend hart.”
de Volkskrant
  “Gliphoeve is een warme voorstelling die vooral opvalt door de liefdevolle karakterschets van deze nieuwkomers in de Bijlmer.”
Scenes
  “Gelukkig blaast de bruisende livemuziek veel leven in de tragikomische vertelling en weten de acteurs de sfeer van toen knap te vangen.”
Theaterkrant
  “De Gliphoeve ademt in alles Suriname. Een bord moksi alesi met een ijskoude dyogo en het feest was helemaal compleet geweest. ”
Star Nieuws
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief