Data en kaarten

Gelukzoekers op Sumatra

Stefan Rokebrand, Tara Hetharia, Willem Voogd e.a.

Theater

Na het succes van ‘De Tolk van Java’ en ‘Lichter dan ik’ volgt opnieuw een voorstelling die de onderbelichte kant van de Nederlandse koloniale bezetting van Indonesië toont. 

Gebaseerd op de in die tijd scandaleuze romans ‘Rubber’ (1931) en ‘Koelie’ (1932) van Madelon Székely-Lulofs, een schrijfster die haar tijd ver vooruit was, duikt ‘Gelukzoekers op Sumatra’ in een vaak geromantiseerd verleden. Het schetst een geschiedenis vol ongelijkheid, repressie en verstikkende beloftes van rijkdom, die vandaag de dag zijn sporen nog altijd nalaat.

Terwijl in Europa de roaring twenties hoogtij vieren, komt een jong echtpaar haar geluk beproeven op een plantage in Sumatra. Tegelijkertijd komen Roeki en Karminah hier werken, gelokt door valse beloftes. Al snel blijken ze als contractarbeiders vast te zitten in een systeem van uitbuiting en onderdrukking.

Aanvankelijk gaan de rubberprijzen skyhigh en feesten de bewoners erop los. Totdat de prijzen instorten. Terwijl het oerwoud wordt vernietigd – het begin van de grootschalige ontbossing die nog altijd gaande is – volgt onherroepelijk het verval op de plantage. Uiteindelijk blijkt iedereen bedrogen uit te komen.

Bewerking en regie: Olivier Diepenhorst
Spel: Stefan Rokebrand, Tara Hetharia, Willem Voogd, Yara Alink

Lees verder

 

Rode Zaal

* Stadspas

Voor deze voorstelling geldt de Stadspasactie. Heeft u een Stadspas met groene stip, dan betaalt u slechts €2,50 per kaart (max. 2 kaarten per pas).

Reserveren kan alleen via kaartverkoop@meervaart.nl o.v.v. het pasnummer. Niet geldig in combinatie met andere acties.

Prijzen

1e rang 25.00
2e rang 20.00
3e rang 15.00
MTK 10% korting 22.50
Stadspasactie* 2.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief