Data en kaarten

House of Maqam

Hakan Uyrum & Salah Eddine Mesbah

Muziek

Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten bij Het Muziekgebouw.

Laat je meevoeren door klank- en dichtkunst die volken verbindt van Istanbul tot Granada. Salah Eddine Mesbah, afkomstig uit Tanger, vertegenwoordigt een nieuwe generatie spirituele zangers. Hakan Uyrum uit Amsterdam is een groot talent op ney, de eeuwenoude rieten fluit. Samen verweven zij ragfijne melodieën met mystieke poëzie van legendarische dichters als Rumi, Abn Arabi en Al Shustari.

In 'House of Maqam' spelen Mesbah en Uyrum met leden van het Amsterdams Andalusisch Orkest. Het programma werd samengesteld door de muzikale leiders van dit invloedrijke orkest, Abderrahim Semlali en Ahmed El Maai. Je kunt hen zien als ambassadeurs van de maqam, het toonstelsel dat karakteristiek is voor de spirituele muziek van het Arabische, Turkse en Perzische taalgebied.

Programma

18:00 - 20:00 / DJ

20:00 - 21:00 / concert

21:00 - 23:00 / DJ

Uitvoerenden

Hakan Uyrum: ney

Salah Eddine Mesbah: zang en percussie

Ahmed Khaili: percussie

Mohamed Mokhlis: viool

Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner

Dit concert is onderdeel van de reeks terrasconcerten bij Het Muziekgebouw. Samen met Het Muziekgebouw ontwikkelt Meervaart drie terrasconcerten binnen deze reeks.

Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. Het Muziekgebouw organiseert de terrasconcerten in samenwerking met Grand Café 4'33.

Lees verder

 

Het Muziekgebouw (Grand Café 4'33)

Prijzen

15.00
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief