Data en kaarten

Reinier Baas & Ben van Gelder

Avontuurlijke sax en gitaar

Muziek

Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten bij Het Muziekgebouw.

‘Met alleen sax en gitaar klinken Ben van Gelder en Reinier Baas als een volledig orkest’ (de Volkskrant). Een terecht compliment voor deze Nederlandse jazzhelden. Ze toerden samen over de hele wereld en ontwikkelden een uniek vocabulaire, met invloeden van de muziek van de pygmeeën, hiphop, bossanova en de platenwinkel van de vader van Ben, ‘swingmaster’ Sem van Gelder.

Reinier Baas en Ben van Gelder speelden samen in uiteenlopende formaties: als trio met drumlegende Han Bennink, als solisten met het Metropole Orkest en in elkaars bands. Ben van Gelders lyrische spel op altsax wordt vergeleken met dat van zijn leermeester Lee Konitz. Reinier Baas staat bekend als gitaarvedette en componist met verrassende projecten, van surrealistische opera tot hardcore punkjazz.

Programma

18:00 - 20:00 / DJ

20:00 - 21:00 / concert

21:00 - 23:00 / DJ

Uitvoerenden

Reinier Baas: gitaar

Ben van Gelder: saxofoon

Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner

Dit concert is onderdeel van de reeks terrasconcerten bij Het Muziekgebouw. Samen met Het Muziekgebouw ontwikkelt Meervaart drie terrasconcerten binnen deze reeks.

Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. Het Muziekgebouw organiseert de terrasconcerten in samenwerking met Grand Café 4'33.

Lees verder

 

Het Muziekgebouw (Grand Café 4'33)

Prijzen

15.00
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief