Data en kaarten

Samira’s Blues

Een voetreis van vijftig dagen

Muziek

Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten bij Het Muziekgebouw.

Samira’s Blues verovert festivals van Amsterdam tot in de Sahel met haar spirituele woestijnblues. De muziek volgt de Marokkaanse roots van leadzangeres en songwriter Samira Dainan en neemt je mee door de Sahara naar de Malinese oever aan de andere kant. Een voetreis van vijftig dagen samengevat in eigen songs en klassiekers, van dromerig en ingetogen tot zinderend en opzwepend.

Samira’s Blues maakte in de eerste maanden na oprichting al furore in de voorprogramma’s van de beroemde Toeareg-rockers van Tamikrest en Imarhan. De rauwe woestijngitaarsound drong door tot in Niger, met dank aan Facebook. En de band heeft ook nog een honderd procent echte Marokkaanse klassieker op het repertoire, tot groot genoegen van de trouwste fans.

Programma

18:00 - 20:00 / DJ

20:00 - 21:00 / concert

21:00 - 23:00 / DJ

Uitvoerenden

Samira Dainan: zang, composities

Bas Gaakeer: gitaar, arrangementen

Hassan Ait-Moumad: basgitaar

Julinho Pimentel: percussie

Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner

Dit concert is onderdeel van de reeks terrasconcerten bij Het Muziekgebouw. Samen met Het Muziekgebouw ontwikkelt Meervaart drie terrasconcerten binnen deze reeks.

Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. Het Muziekgebouw organiseert de terrasconcerten in samenwerking met Grand Café 4'33.

Lees verder

 

Het Muziekgebouw (Grand Café 4'33)

Prijzen

15.00
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief