Data en kaarten

Wolfgang, het wonderjong

Pieter Kramer / Theateralliantie & Theater Oostpool

Familie / Jeugd
8+

“Kan ik er iets aan doen dat ik zo geniaal ben?”

‘Wolfgang, het wonderjong’ is een sprankelende en muzikale familievoorstelling over Wolfgang Amadeus Mozart en zijn leven als kindster én recalcitrante puber, met originele liedjes van Theo Nijland, gebaseerd op Mozarts muziek.

Na legendarische voorgangers als ‘De gelaarsde poes’, ‘Hamlet’ en ‘Lang & gelukkig’ maakt regisseur Pieter Kramer samen met schrijver Don Duyns een grootscheepse  muziektheatervoorstelling vol rake noten, puberverlangens en hartstochtelijke vriendschappen. Bereid je voor op een nieuwe wereld met koetsen, paleizen, krankzinnige keizers en ongelooflijk hoge Sachertortes. 

Voortgestuwd door zijn muze Rita probeert Wolfgang de mooiste muziek te scheppen die ooit gehoord is, waarbij hij ontdekt dat de wereld soms een hel is en dan weer één grote, verleidelijke opera.

Hoe ver push je je kind als het talent heeft? En wat zijn vervolgens de effecten op dat kind? Hoe schrijf je eigenlijk een supertof muziekstuk? En wat gebeurt er als vriendschap omslaat in jaloezie? Dat zijn de centrale vragen in ‘Wolfgang, het wonderjong’, waarin we de vroegrijpe componist Wolfgang ‘Wolfie’ Mozart en zijn pubermattie Antonio ‘Tonnie’ Salieri volgen in hun tocht langs paleizen, studentenhuizen en muziekhallen.

We volgen de ups en downs van een briljante vroegbloeier, die de steun van de mensen om hem heen hard nodig heeft om overeind te blijven. Zijn bijna even begaafde zusje Nannie, zijn dominante vader, het Weense hof en vele studentenvrienden bevolken de achtbaanrit door het bijzondere bestaan van een brutaal fenomeen.

Of, zoals hij door zijn manager wordt aangekondigd in de Weense Hallen: “Meine Damen und Herren! Is iedereen er klaar voor? Hier is hij dan! De sensatie van Salzburg! Het wonder van Wenen! De openbaring van Oostenrijk! Ladies and gentleman: Wolfie Amadeus!”

Gekoesterde traditie
De familievoorstellingen van Pieter Kramer zijn inmiddels een gekoesterde traditie in theaterland. Kramer en zijn team maakte deze producties vele jaren bij Theater Rotterdam (voorheen RO Theater). Nu zetten de theaters van de Theateralliantie deze traditie voort, met Theater Oostpool als coproducent.

Lees verder

 

Rode Zaal

* Stadspas

Voor deze voorstelling geldt de Stadspasactie. Heeft u een Stadspas met groene stip, dan betaalt u slechts €2,50 per kaart (max. 3 kaarten per pas).

Reserveren kan alleen via kaartverkoop@meervaart.nl o.v.v. het pasnummer dat met 6064... begint. U ontvangt dan een iDEAL betaallink. Na betaling ontvangt u de kaarten in uw mail. Niet geldig in combinatie met andere acties.

Prijzen

1e rang 35.00
2e rang 30.00
3e rang 25.00
MTK 10% korting 31.50
Meer Theater Kaart Kind <12 Jaar Rang 1 27.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Een feest voor geest, oog en oor”
Trouw
  “Geweldige familievoorstelling... tal van grappen en twisten... Aanrader ”
AD
  “Vol met inventieve scènes”
Theaterkrant
  “Met veel humor en op speelse wijze”
De Telegraaf
  “Dit grappige, leerzame én ontroerende theatrale meesterwerk hadden we niet willen missen”
De Groene Amsterdammer


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief