Data en kaarten

Ändere die Welt!

De Nationale Opera

Opera
Opera Forward Festival

Op het wereldtoneel passeerden vele revoluties de revue, in verschillende gedaantes en met wisselend resultaat. ‘Ändere die Welt!’ geeft een poëtische kijk op een wereld in verandering en de plek van de mens in die maalstroom van opkomst en ondergang, van hoop, verzet, leven en dood.

Het theater van de revolutie ontvouwt zich in een decor van brokstukken van eerder bevochten ideologieën. Uit de as van de ene opstand herrijst de volgende tegenbeweging, de volgende roep om het andere, het betere, het nieuwe – de roep om vrijheid. 

Op de wrakstukken van voorbije radicale omwentelingen stelt ‘Ändere die Welt!’ de vraag: hoe nu verder? Kan een nieuwe wereld alleen gebouwd worden op het schroot van de oude? En als de geschiedenis zich blijft herhalen, is revolutie dan wel het middel voor verandering?

Opkomende jonge artiesten
Het geluid van de revolutie is door de muziekgeschiedenis verweven. Dirigent en componist Leonard Evers creëert een eigenzinnige klankwereld die opstand, verandering en vernieuwing ademt. Met in de hoofdrollen de jonge talenten uit De Nationale Opera Studio.

Liederen van de Duits-Oostenrijkse componist Hanns Eisler (1898-1962), die zich in zijn werk sterk maatschappelijk engageerde, het eerste strijkkwartet van de revolutionaire componist Arnold Schönberg (1874-1951) én de hedendaagse klanken van spoken word en elektronische muziek komen samen in ‘Ändere die Welt!’.

Samen met de jonge, veelbelovende theatermaker Mart van Berckel en zijn team geven ze vorm aan de geest en ontgoocheling van de revolutie.

Deze voorstelling is een coproductie met de Nederlandse Reisopera en Opera Zuid en wordt gemaakt en gepresenteerd in het kader van [Collective Works] binnen het Opera Forward Festival.

Lees verder

 

Rode Zaal

Prijzen

1e rang 32.50
2e rang 27.50
3e rang 20.00
MTK 10% korting 29.25

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief