Data en kaarten

Metropole Orkest Strings & 3MA

Onder leiding van Vince Mendoza

Muziek
Ud Festival

Dit concert is onderdeel van het Ud Festival. Tijdens het Ud Festival kunt u op vrijdag 11 en zaterdag 12 november genieten van 2 concerten per avond.

Voorafgaand aan dit concert speelt het Yurdal Tokcan Ensemble in de Blauwe Zaal. Voor € 35,00 kunt u beide concerten bezoeken. Klik hier om een passe-partout te bestellen!

Concert

Tijdens het Ud Festival komt 3MA naar Nederland voor een bijzonder concert met de Metropole Orkest Strings, onder leiding van Vince Mendoza.

3MA bestaat uit de Malinese kora (harpluit) goochelaar Ballaké Sissoko, de Marokkaanse maestro van de oud (een Arabische luit) Driss El Maloumi en de Malagassische prins van de vahila Rajery. De valiha (buisvormige citer) is een Afrikaans snaarinstrument bestaande uit een bamboestok met twintig snaren over de gehele lengte, meestal gemaakt van fietsremkabels.

Sinds hun debuutplaat in 2008 hebben de 3MA-muzikanten veel individuele ervaringen opgedaan en hun kennis verbreed. Ze komen regelmatig samen voor 3MA-concerten over de hele wereld en zijn altijd bezig met nieuwe plannen. In de loop der jaren ontstonden talloze nieuwe ideeën die vervolgens werden verfijnd en leidden tot nieuwe composities of bestaande ideeën een nieuwe vorm gaven.

Ud Festival

Het tweejaarlijkse Ud Festival staat geheel in het teken van het instrument dat de muzikale brug vormt tussen Oost en West. De ud maakte ooit een lange reis van Bagdad naar Andalusië en vormde de basis van een muzikale revolutie in het Westen.

Dit jaar vindt het Ud Festival plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 november. Op beide avonden starten we met een concert in de Blauwe Zaal om 19:15 uur, gevolgd door een concert in de Rode Zaal om 21:00 uur.

Lees verder

 

Rode Zaal

Prijzen

1e rang 25.00
2e rang 20.00
MTK 10% korting 22.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief