Data en kaarten

Habibi Trilogie

Dood Paard / Toneelhuis Antwerpen

Theater
Keuze van de Meervaart

Onder de noemer Keuze van de Meervaart tonen we opnieuw wat eerder belangwekkend of succesvol was. Ervaar een prachtig ontwapenend monument over toenadering en dialoog.

Tussen 2018 en 2022 maakten Mokhallad Rasem en Kuno Bakker samen drie voorstellingen die gingen over 'de ontmoeting', 'het huis' en 'de liefde'. Samen vormen ze een trilogie, die u nu kunt meemaken als dagvullende theaterbelevenis.

In ‘De verse tijd’ zijn ze twee dolende zielen die proberen common ground te vinden. In ‘Homemade’ zoeken ze een plek waar ze zich thuis kunnen voelen en in ‘Looking for habibi’ doen ze met Janneke Remmers, Peter Verhelst en Britt Truyts een poging de liefde te vatten.

Rode draad in de ‘Habibi Trilogie’ zijn de twee rasentertainers Rasem en Bakker, die je meenemen in hun verbeeldingswereld. Daarin behandelen ze grotere en kleinere levensvragen met een mengeling van lichtheid, poëzie, filosofie en banaliteit.

Programma
14:00 - 15:50 uur 'De Verse Tijd'
16:30 - 18:00 uur 'Homemade'
19:00 - 21:00 uur 'Looking for habibi'

Keuze van de Meervaart
Onder de noemer Keuze van de Meervaart toont de Meervaart opnieuw wat eerder belangwekkend of succesvol was. Het zijn voorstellingen die u niet had mogen missen of het waard zijn om opnieuw te zien. Wellicht zijn ze aan uw aandacht ontsnapt en daarom geven we u een nieuwe kans. Samen met de selectie van het Nederlands Theaterfestival zorgen deze voorstellingen voor een inspirerende start van een nieuw theaterseizoen.

Selectie Nederlandse Toneeljury
'De verse tijd'  werd eerder, in 2019, al geselecteerd door de Nederlandse Toneeljury als één van de beste voorstellingen van het seizoen 2018-19. Uit het juryrapport:

"De verse tijd van theatermakers Mokhallad Rasem en Kuno Bakker is een prachtig en ontwapenend monument voor toenadering en dialoog. In korte miniatuurtjes tasten ze elkaars ideeën af, ze dagen elkaar uit, vinden elkaar soms, botsen nog vaker, maar eindigen steevast in een knuffel. De voorstelling doet je realiseren dat het feit dat je de ander niet zult begrijpen, niet per definitie het einde van een ontmoeting hoeft te zijn, maar ook een fundament kan zijn om een vriendschap op te bouwen....  Dit is een voorstelling die het publiek expliciet activeert tot openheid, zowel naar jezelf als tot de ander."

Het 'pauzedrankje' wordt geserveerd na afloop van de laatste voorstelling van de dag.

‘De Habibi Trilogie’ is een coproductie van Dood Paard en Toneelhuis Antwerpen.
Met / van / door: Mokhallad Rasem, Kuno Bakker, Janneke Remmers, Peter Verhelst en Britt Truyts, Michael Yallop, Elmar Neudam en Iwan Van Vlierberghe.

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 31.50
MTK 10% korting 28.35
Stadspas Rang 1 26.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Een ontroerende ode aan gelijkwaardige uitwisseling van ideeën.”
NRC over ‘De verse tijd’
  “Deze dialogen in woorden en beelden laten twee mensen spelen en zichzelf zijn, steeds opnieuw. Aandoenlijk mooi.”
Theaterkrant over ‘De verse tijd’ (Keuze van de Criticus)
  “Herkenbaar en regelmatig erg geestig is het, en de mooie vormgeving van de voorstelling sluit daar soepel op aan: vlotte tekeningetjes, versnelde scènes. Maar de ondertoon is wel degelijk serieus, en daarin huist de ontroering.”
de Volkskrant over 'Homemade'
  “Toont op subtiele en geestige wijze hoe moeilijk het eigenlijk is om écht samen te leven.”
NRC over ‘Homemade’
  “Theater dat doet waar het zo geschikt voor is: in kleine gebaren en zinnetjes hele werelden oproepen. De taal wordt in dit geval nog versterkt door zang.”
Trouw over ‘Looking for habibi’
  “'Looking for habibi - habibi betekent geliefde - heeft zo een zachtere, gemoedelijkere sfeer dan de vaak conflictrijke eerdere twee delen van het drieluik, De verse tijd en Homemade, waarin de Nederlandse Bakker en de Belgisch-Irakese Rasem hun verschillen probeerden te overbruggen.”
NRC over ‘Looking for habibi’


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief