Data en kaarten

Sloterplas Live

Meervaart & Grachtenfestival

Openingsconcert Grachtenfestival 2022

Muziek
Gratis toegang
  • vr 12 aug 16:30 uur

Samen met het Grachtenfestival, KABOEM Productions en DW-RS Producties organiseren we op vrijdag 12 augustus een rijk en gratis te bezoeken muzikaal programma: 'Sloterplas Live'.

Het Grachtenfestival bestaat 25 jaar! Ter ere van dit prachtige jubileum vindt het openingsconcert dit jaar plaats op de boulevard van de Sloterplas. 'Sloterplas Live' is een nieuw initiatief waarmee we samen met partners uit de stad muziek en cultuur naar de oever van de plas brengen.

Met een mix van lokale en internationale artiesten laten we zien hoe de Sloterplas ook cultureel van betekenis kan zijn. In een intieme setting, met wijds uitzicht over het water en een rijk programma vol muziek en andere kunstvormen vieren we de kracht van de Sloterplas.

Het openingsconcert van het Grachtenfestival wordt de eerste editie van 'Sloterplas Live'. Wij hopen op een mooie, feestelijke dag waarmee we het startsein geven voor een jaarlijkse traditie.

Programma

16:30 uur Energieke opening door de Afro-Caraïbische drumband KalentuRa.

16:45 uur Welkomstwoord.

16:50 - 17:30 uur  De Amsterdamse pianist Feico Deutekom speelt een zomerse mix van cross-over klassieke muziek. Toegankelijke muziek die recht naar het hart gaat: van de meditatieve minimal music van Philip Glass, via het neo-klassieke geluid van de nieuwe Poolse ster Hania Rani tot de filmische klanken van Ludovici Einaudi. Sprankelend als een duik in de Sloterplas!
 
17:50 - 18:00 uur Openingswoord door locoburgemeester Rutger Groot Wassink.

18:00 - 19:00 uur Grachtenfestival
De genomineerden voor de Grachtenfestivalprijs spelen gezamenlijk het eerste deel (Allegro) uit het klarinettrio van Brahms. We hebben het dan over cellist Anton Spronk, klarinettiste Gerbrich Meijer en pianist Nikola Meeuwsen.

Daarna deelt de winnaar van vorig jaar, cellist Alexander Warenberg (Artist in Residence) het podium met zijn zus (zangeres Maria Warenberg) en neef (Nikola Meeuwsen) op piano voor een aantal liederen van Brahms. Cellist Anton Spronk neemt  de 'Valse Sentimentale' van Tchaikovsky en 'Papillon' van Fauré voor zijn rekening.

Dafa zorgt voor een swingende afsluiter van het Grachtenfestival-programma met een mix van klanken uit het Midden-Oosten, Balkan, Jazz en Latin!

19:30 - 20:15 uur Dansbare soul-funk met nostalgische twist door zangeres Noa Lauryn en singer-songrapper Benjamin Fro. Fro is de rapper die iedereen aan het dansen en denken krijgt, Noa de soulzangers die je met de hartverwarmende harmonieën laat smachten naar meer. Samen met hun live band laten ze jouw zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Invloeden: van Lauryn Hill en Q-Tip tot Mahalia en Silk Sonic.

20:45 - 21:45 uur De Amsterdamse brassband Gallowstreet sluit af met een dansbare mix van hiphop, funk, afrobeat en dance.

Met tussendoor verhalen van storyteller Sahand Sahebdivani.

Locatie
Het openingsconcert vindt plaats op de Sloterplas Boulevard, grenzend aan het Osdorpplein en recht tegenover de Meervaart. Op vrijdag 12 augustus kunt u plaatsnemen op de boulevard en genieten van de artiesten die vanaf een ponton in de plas zullen spelen.

Voor informatie over het gehele Grachtenfestival, kijk op www.grachtenfestival.nl.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam, LEBO Vastgoed, MRPDevelopment en Kroonenberg Groep B.V..

Lees verder

 

Boulevard Sloterplas

Prijzen

Gratis toegang Gratis
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief