Data en kaarten

Forme(s) de Vie

ICK Dans Amsterdam

Dans

De voorstelling vindt plaats in Westbeat, ICK Space For Dance Art, Rijnlandlaan 3, 1062 MX Amsterdam. Met openbaar vervoer is Westbeat te bereiken met tram 1 en 17, halte Derkinderenstraat.

In Forme(s) de Vie brengt choreograaf Eric Minh Cuong Castaing dansers en volwassenen met een beperking samen. Zo onthult hij de (aanpassings)kracht van lichamen die maar al te vaak worden afgeschreven. Op het podium komen dansers samen met performers die hun mobiliteit verliezen. Met de belichaming van prothesen door de dansers stelt deze voorstelling/installatie het hedendaagse idee van een augmented body aan de kaak.

Welke gebaren zou je behouden als beweging een probleem werd, een doel, een strijd die al je aandacht opeiste? In het verlengde van L’Âge d’Or, dat gemaakt werd met kinderen met een motorische neuronziekte, biedt Forme(s) de vie een nieuwe manier om samen te dansen. Vanuit de noodzaak van het menselijk gebaar. De voorstelling-installatie ontwikkelt zich rond een film op verschillende schermen en betrekt ook de lichamen van bezoekers. Dansers compenseren met hun lichaam de motorische tekortkomingen van anderen, zoals een ex-danser en een ex-bokser. De dansers worden als het ware gebruikt als prothesen. Dat beïnvloedt het bewustzijn van hun lichaam en relatie tot elkaar. En tot het heden, in onze individualistische, ultra competitieve en techno wetenschappelijke samenleving.

FRA ART + Care: Forme(s) de Vie Symposium

Op woensdag 16 november vindt het FRA ART + Care: Forme(s) de Vie Symposium plaats. Dit symposium is de kick-off van het meerjarig traject ART + CARE waarbij de relatie tussen kunst en zorg wordt uitgelicht. Klik hier voor meer informatie.

Over Eric Minh 
Eric Minh Cuong Castaing is van 2021 tot 2024 een van de Associated Artists van ICK. Zijn drie onderzoeksprojecten van de worden ontwikkeld in Frankrijk en Nederland, zoveel mogelijk in samenwerking met lokale zorginstellingen en speciaal onderwijs. Bij elk project hoort een specifiek workshopprogramma. De kennis die we opdoen tijdens de creatieve processen met kwetsbare doelgroepen wordt gedocumenteerd. Onderzoekers van de MA Dance Therapy in Rotterdam creëren een model voor een betere, fysieke interactie tussen de doelgroep en bijvoorbeeld familieleden en zorgverleners. 
 

Let op: De voorstelling vindt plaats in Westbeat, ICK Space For Dance Art, Rijnlandlaan 3, 1062 MX Amsterdam. Met openbaar vervoer is Westbeat te bereiken met tram 1 en 17, halte Derkinderenstraat.

Lees verder

 

Gebouw Westbeat, ICK Space For Dance Art

Prijzen

Prijs 12.50
MTK 10% korting 11.25

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief