Data en kaarten

Rouwkost

Theatergroep SubSub

Theater

‘Rouwkost’ is een voorstelling over verlies, rouw, dood, identiteit en verbinding.

Mensen mogen pas doodgaan als ze een ‘mooi’ leven achter de rug hebben. Anders voelt het oneerlijk en onterecht. Toch verliezen elk jaar meer dan 6.000 kinderen één of beide ouders aan de dood. Daarnaast overlijden er broers, zussen en andere dierbaren.

De dood is onlosmakelijk met het leven verbonden. Zoals er geen geluk is zonder ongeluk en geen goed zonder kwaad, bestaat er ook geen leven zonder dood. Ondanks dat, is er in onze cultuur weinig aandacht voor de dood en hoe daar mee om te gaan. 

In ‘Rouwkost’ neemt theatergroep SubSub ons mee in het rouwproces van twee jongeren. Mitch en Aisha, broer en zus, verliezen hun moeder en daarmee een stukje van zichzelf. Beiden gaan op een totaal andere manier met de dood van hun moeder om.

Aisha valt in een zwart gat en zondert zich af. Mitch daarentegen, grijpt juist alle kansen aan om de deur uit te gaan en verliest zich in ‘leuke’ dingen doen, uitgaan, drank en seks. We zien hoe Mitch en Aisha elkaar steeds minder begrijpen. Ze raken steeds verder verwijderd van elkaar. Aisha’s vrienden proberen haar zo goed en zo kwaad te helpen, maar al snel wordt duidelijk dat ‘hulp’ zich kan manifesteren in onbeholpen botheid of onbegrip.

Met ‘Rouwkost’ doorbreekt SubSub het taboe rond rouw en de dood. Hoe werkt het rouwproces, en hoe werkt dat niet? Hoe beïnvloedt de dood je leven en hoe kan je de draad weer oppakken?

Lees verder

 

Blauwe Zaal

* Stadspas

Voor deze voorstelling geldt de Stadspasactie. Heeft u een Stadspas met groene stip, dan betaalt u slechts €2,50 per kaart (max. 2 kaarten per pas).

Reserveren kan alleen via kaartverkoop@meervaart.nl o.v.v. het pasnummer. Niet geldig in combinatie met andere acties.

Prijzen

1e rang 15.00
MTK 10% korting 13.50
CJP 11.25
Stadspas Rang 1 10.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

  “Première van #Rouwkost, de nieuwe voorstelling van Theatergroep SubSub. Over verlies en rouw, en hoe iedereen daar op zijn eigen manier mee omgaat. Knap gespeeld en mooi gezongen. Brok in mijn keel, maar ook veel gelachen. En een positieve noot aan het einde, zodat je toch met een licht gevoel de zaal verlaat. Stof tot nadenken en napraten. Chapeau!”
Publieksreactie
  “Het is een mooie voorstelling. De verschillende manieren van omgaan met rouw werden goed getoond en er werd ontzettend goed geacteerd. Ik was aangenaam verrast. Een geweldige en professionele voorstelling.”
Publieksreactie
  “Ontroerend, verwarrend, confronterend, heftig én lachen. Veel tegelijk, en voor iedereen weer anders; net als rouw zelf. En vooral: heel goed gespeeld, complimenten!”
Publieksreactie
  “Toen ik hoorde dat wij een voorstelling in de Meervaart zouden spelen was ik over the moon. De Meervaart is de plek waar ik als kind heb leren spelen, en ik heb er talloze voorstellingen over de jaren gespeeld. Dat we nu met Rouwkost naar de Meervaart gaan voelt net als thuis komen. Ik heb er zo veel zin in!" – Rik Worring”
Rik Worring (oud leerling 4West / Meervaart Jong)


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief