Data en kaarten

WIJ ZIJN BASTAARD

Rashif El Kaoui, Ahmet Polat, José Montoya, Ford, Fonds ZOZ & Meervaart

Veelzijdige storytellers met fluïde identiteiten: Film + Performance + Dialoog

Special

“Een avond om ruimte te claimen voor makers zoals wij.” - Ahmet Polat

Beleef een intieme avond die de persoonlijke ervaring belicht van makers die uiting geven aan hun plek als ‘de ander’ in deze wereld. Fotograaf Ahmet Polat, spoken word artiest Rashif El Kaoui, visual artist & woordkunstenaar Ford en acteur José Montoya delen hun leven en hun creatief makerschap in de tussenruimte: de ruimte tussen culturen, over hoe men bruggen kan bouwen voorbij de bullsh*t. Over hoe we kunnen praten in een tijd waarin luisteren een uitdaging is. In het niemandsland tussen culturen ontpoppen deze vier makers zich als veelzijdige verhalenvertellers die door niemand meer in een hokje te stoppen zijn. Een avond die niet gaat niet om het herhalen van bekende vooroordelen, maar vooruitkijkt naar een vruchtbaar alternatief: vlijmscherp makerschap over hun vloeibare identiteit.

In een mix van dialoog, voordracht en spoken word reflecteren fotograaf en filmmaker Ahmet Polat en zijn gasten, naar aanleiding van de documentaire Ik ben een bastaard, op deze thema’s. 

OVER DE DOCUMENTAIRE  ‘IK BEN EEN BASTAARD’
Fotograaf en regisseur Ahmet Polat is in Amsterdam een bekend gezicht. In buurtcentra, voor de klas, als fotografie expert in televisieprogramma’s en als creatief directeur. Polat is niet  bang om van zich te laten horen en in één hokje is hij niet te vangen. Na een carrière van meer dan twintig jaar als fotograaf, waarin hij Turks-Nederlandse identiteit verkende in internationaal gewaardeerde documentaire fotografie, regisseerde hij dit jaar zijn eerste documentaire Ik ben een bastaard. Het resultaat is een intieme film over zijn goede vriend, de schrijver en acteur Rashif El Kaoui, die voor het eerst op zoek gaat naar zijn Marokkaanse familie. Een verhaal over waar je als persoon met meerdere culturele achtergronden mee worstelt. 
 
WIJ ZIJN BASTAARD is een initiatief van Studio Biarritz. 

Lees verder

 

Blauwe Zaal

* Stadspas

Voor deze voorstelling geldt de Stadspasactie. Heeft u een Stadspas met groene stip, dan betaalt u slechts €2,50 per kaart (max. 2 kaarten per pas).

Reserveren kan alleen via kaartverkoop@meervaart.nl o.v.v. het pasnummer. Niet geldig in combinatie met andere acties.

Prijzen

Prijs 10.00
MTK 10% korting 9.00
Stadspas (spec. actie) Tickets 2.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief