Data en kaarten

Bollywood Christmas Special

Ujala

Top 20 Evergreen Hits | Mohammed Rafi & Kishore Kumar

Special

Een ode aan twee van de allergrootste zangers uit India: Mohammed Rafi & Kishore Kumar.

Een deskundig panel van Ujala Radio heeft in ‘The Greatest Awaaz’-serie een fantastische selectie gemaakt van de Top 20 liedjes van de twee grootste zangers uit India: Mohammed Rafi & Kishore Kumar.

Berry Damri, Nitant Shinde, Sagar Kohabir, Indroniel Roy en Moumita Biswas geven acte de présence. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door een tiental musici van het AVISHKAR ORCHESTRA, onder leiding van Maestro Ronny Bhikharie. De hosts van de avond zijn Vijay Rambaran & Sudhier Nannan.

Programma

19:00-19:30 - Inloop

19:30-20:45 - Concert part I

20:45-21.45 - Culinaire Intermezzo met Roti Mahal

21:45-23:00 - Concert part II

Mohammed Rafi

Mohammed Rafi (24 december 1924 - 31 juli 1980) vormt samen met Mukesh en Kishore Kumar de grote drie van de Indiase/Bollywood zangindustrie. Rafi is te horen geweest in meer dan 1.000 Bollywood-films. In totaal heeft hij circa 7.000 liedjes gezongen in de talen Hindi, Urdu en Punjabi, maar ook in de dialecten Konkani, Assamese, Bhojpuri, Odia, Bengali, Marathi, Sindhi, Kannada, Gujarati, Tamil, Telugu, Magahi en Maithili.

Rafi heeft gezongen in de genres Qawali, Ghazals, Sufi, Bhajans, Filmi, Comedy en Harmonium Music. Hij won viermaal de Filmfare Awards en eenmaal de National Film Award. In 1967 werd hij onderscheiden met de Padma Shri-eretitel. In 2001 werd Rafi uitgeroepen tot de Best Singer of the Millennium en in 2013 tot de Greatest Voice in Hindi Cinema.

Kishore Kumar

Kishore Kumar (4 augustus 1929 - 13 oktober 1987) wordt algemeen beschouwd als een van de grootste, meest invloedrijke en dynamische zangers in de geschiedenis van de Indiase muziek. Hij was een van de meest populaire zangers in het Indiase subcontinent, bekend om zijn jodelen en het vermogen om liedjes met verschillende stemmen te zingen. Hij zong circa 3.000 liedjes in verschillende genres. Volgens zijn broer en legendarische acteur Ashok Kumar, was Kishore Kumar zo succesvol als zanger omdat "zijn stem de microfoon recht op het meest gevoelige punt raakte".

Naast Hindi, zong hij in vele andere Indiase talen, waaronder Bengali, Marathi, Assamees, Gujarati, Kannada, Bhojpuri, Malayalam, Odia en Urdu. Hij won 8 Filmfare Awards voor beste mannelijke playbacksinger en heeft het record voor het winnen van de meeste Filmfare Awards in die categorie. In 1997 is een prijs genaamd de "Kishore Kumar Award" voor bijdragen aan de Hindi cinema in het leven geroepen.

Lees verder

 

Rode Zaal

* Stadspas

Voor deze voorstelling geldt de Stadspasactie. Heeft u een Stadspas met groene stip, dan betaalt u slechts €2,50 per kaart (max. 2 kaarten per pas).

Reserveren kan alleen via kaartverkoop@meervaart.nl o.v.v. het pasnummer. Niet geldig in combinatie met andere acties.

Prijzen

1e rang 17.50
2e rang 12.50
MTK 10% korting 15.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief