Data en kaarten

Nai Barghouti & Amsterdams Andalusisch Orkest

Tribute to Fairouz

Muziek
NATIONAAL THEATERWEEKEND

Dit concert is onderdeel van het Nationaal Theaterweekend en is voor € 10,00 te bezoeken!

Vanaf jongs af aan wist het Palestijnse natuurtalent Nai Barghouti het publiek te overtuigen met vertolkingen van Arabische liedjes van onder andere Fairouz.

Haar warme stem en ongekende beheersing van de traditionele Oosterse maqam maken haar geliefd onder het publiek. Op zaterdag 28 januari, tijdens het Nationaal Theaterweekend, zet Nai haar talent in voor een ode aan Fairouz.

Fairouz heeft net als de generatiegenoten Oum Kalthoum, Asmahan en Warda de stem van de Arabische vrouw een prominente plek gegeven op het wereldtoneel. Naast de tientallen miljoenen fans raken musici, zangers en dichters niet uitgesproken over de impact van deze stemmen op de muziek en de maatschappij.

Nai vertelt dat ze tijdens haar concerten graag experimenteert met haar zang. “Ik vraag me af welke versieringen in mijn zang ik op een instrumentale manier kan gebruiken. Zo wil ik contact maken met de luisteraar, in plaats van mijn stem enkel te gebruiken om de betekenis van een tekst uit te drukken.”

Naast met haar stem, betovert Nai iedereen met haar spel op de fluit. Na een memorabel optreden in het Bimhuis en een uitverkochte zaal in Tivoli Vredenburg staat ze wederom samen met het Amsterdams Andalusisch Orkest op het podium voor een ode aan de levende legende Fairouz!

Nationaal Theaterweekend
Van 27 t/m 29 januari wordt in heel Nederland het Nationaal Theaterweekend georganiseerd. Ook Meervaart doet mee met een heel weekend vol mooie voorstellingen, die je voor slechts €10,- kunt bezoeken én leuke gratis activiteiten.. Het Nationaal Theaterweekend is voor iedereen. Jong, oud, vaste of nieuwe bezoeker. We willen iedereen kennis laten maken met theater en laten zien hoe mooi, ontroerend, grappig, fijn waardevol of leuk theater is. 

Lees verder

 

Rode Zaal

* Stadspas

Voor deze voorstelling geldt de Stadspasactie. Heeft u een Stadspas met groene stip, dan betaalt u slechts €2,50 per kaart (max. 2 kaarten per pas).

Reserveren kan alleen via kaartverkoop@meervaart.nl o.v.v. het pasnummer. Niet geldig in combinatie met andere acties.

Prijzen

1e rang 10.00
Stadspasactie* 2.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief