Data en kaarten

Souad Massi

Sequana

Muziek

Na een succesvol eerder concert keert Souad Massi terug in de Meervaart!

Op het nieuwe album van de Frans-Algerijnse zangeres, liedjesschrijfster en componiste Souad Massi breidt haar folk-chaâbi zich uit naar de klanken van de Sahel, Zuid-Amerika en rock. Met ‘Sequana’ vervolgt Massi haar weg als geëngageerde vrouw die als nooit tevoren zingt over de zaken die haar aan het hart liggen.

Over Souad Massi

Souad Massi is een inspirerend figuur die al een hele weg heeft afgelegd. Haar muzikale nieuwsgierigheid bracht haar in haar jonge jaren al snel verder dan het streng-islamitische Algerije waar ze in de jaren ‘70 en ‘80 opgroeide en waar het allesbehalve vanzelfsprekend was om als jonge vrouw gitaar te spelen.

Eerst trok ze naar Sevilla, waar ze met Triana flamencomuziek speelde en rockmuziek met Atakor. Daarna verhuisde ze naar Parijs, waar ze in 1999 meespeelde met de brassband Carbaret Sauvage. In de Franse hoofdstad tekende ze haar eerste platencontract en haalde ze in 2006 met de Victoire de la Musique een belangrijke erkenning binnen. Tegenwoordig woont en werkt Massi nog steeds in Frankrijk.

 

Rode Zaal

Prijzen

1e rang 25.00
2e rang 20.00
MTK 10% korting 22.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief