Data en kaarten

Cengiz Özkan

Mystiek Productions

Muziek
Masters of Anatolia

Cengiz Özkan is de meester van de melancholie.

Tijdens dit concert komt de Turkse muzikant Cengiz Özkan met een ensemble van eminente instrumentale begeleiders. Özkan specialiseerde zich op de saz en kreeg zijn eerste bekendheid toen hij, net nadat het Turkse kolonelsregime was verdreven, in 1989 voor de Turkse radio ging werken. 

Sindsdien bouwde hij in eigen land en internationaal een indrukwekkende carrière op, met spraakmakende albums als Kırmızı Buğday, Rood graan (1997), Ah Istanbul (2000) en In Saklarım Gözümde Güzelliğin, Ik houd je schoonheid in mijn ogen (2003). 

Özkans muziek is stevig verankerd in de Anatolische folklore-tradities, maar hij is ook een vernieuwer. Enerzijds nam hij een cd op met de Turkse volksmuziekzanger Muharrem Temiz, in 2001, anderzijds, in 2018, ook met de meer rock-achtige zanger Hakan Altun. Hij componeerde ook geregeld muziek voor films en televisieseries, waarvan het Turkse publiek hem goed kent. En hij was zelfs werkzaam als acteur, in de rol van een zanger in de misdaadserie Pusat.

Masters of Anatolia

Masters of Anatolia is een festival in de vorm van een serie concertavonden. Samen met zeven vooraanstaande Nederlandse concertzalen, verspreid over het hele land, halen we de rijke muziekcultuur uit Anatolië naar Nederland. Het festival programmeert, zoals de naam het doet vermoeden, de toonaangevende meesterinstrumentalisten en vocalisten die hun muzikale inspiratie uit de Anatolische roots halen.

Masters of Anatolia is een initiatief van Stichting Mystiek Mediterrane Muziek en Mystiek Productions in samenwerking met zeven vooraanstaande Nederlandse concertzalen.

Lees verder

 

Rode Zaal

Prijzen

1e rang 27.50
MTK 10% korting 24.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief