Data en kaarten

Het Lastige Festival

Special

'Lastige Ouders' - een universeel verhaal over liefhebben, loslaten en dealen met wat het leven brengt.

Het Lastige festival is voor liefhebbers van film, theater en literatuur én iedereen die dagelijks te maken heeft met mensen die extra zorg nodig hebben, zoals verwanten en zorgprofessionals. Het verhaal dat het Lastige Festival vanuit diverse invalshoeken vertelt, is een universeel verhaal over liefhebben, loslaten en dealen met wat het leven brengt.

De voorstelling 'Lastige Ouders' vertelt het verhaal van actrice Marike van Weelden en haar gezin. Toen haar zoon Jons 6 maanden was, bleek hij ernstig ziek. Toen hij 7 was, verhuisde hij naar een zorginstelling omdat het thuis niet langer ging. Over dit verhaal maakte Marike, samen met Pieter Tiddens van Eigen Werk Theaterteam, de succesvolle voorstelling Lastige Ouders. Filmmaker Ange Wieberdink maakte over het leven van Jons, zijn ouders en zijn zus de documentaire Waar de helden zijn. Inmiddels werkt Marike aan een boek, waarin zij hun verhaal van binnenuit vertelt. 

Al deze uitingen werpen een eigen licht op het leven met een kind dat voortdurend zorg nodig heeft. Indringend, eerlijk en liefdevol – met ruimte om te lachen en te huilen.

Op het Lastige Festival brengt Eigen Werk Theaterteam de theatervoorstelling, documentaire en het boek in wording samen en is er ruimte om tijdens koffie, lunch/diner en borrel de makers te ontmoeten en met hen en elkaar (na) te praten.

Programma
- Ontvangst
- Theatervoorstelling 'Lastige Ouders'
- Pauze met een lichte maaltijd 
- Documentaire 'Waar De Helden Zijn'
- Theatrale ontmoeting onder leiding van Pieter Tiddens

Het programma eindigt om circa 21:30 uur. Daarna is er nog gelegenheid een drankje te nuttigen en na te praten in de foyer.

Lees verder

 

Blauwe Zaal

17:30 - 21:30 uur

Prijzen

1e rang 25.00
Kind <18 Jaar Rang 1 12.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief