Data en kaarten

Keturunan

Cheroney Pelupessy

Dans

KETURUNAN
Bahasa Melayu – nakomeling

‘KETURUNAN’ bestaat uit een fotoreportage, documentaire en dansvoorstelling. Het multidisciplinaire kunstproject gaat over de Molukse / Indische cultuur, de veelbewogen en complexe gedeelde geschiedenis met Nederland en hoe de pijn van voorgaande generaties doorsijpelt naar het hier en nu.

Trots, schaamte, leed, eer, verwarring: welk gevoel overheerst wanneer je het over je afkomst hebt, als je wortels liggen in Indonesië of de Molukken en in Nederland? 

“Aan de hand van persoonlijke verhalen en ervaringen van andere nakomelingen schept dit onderzoek verbinding en gemeenschap”, legt regisseur, danser en choreograaf Cheroney Pelupessy uit.

Molukkers en Indonesiërs eren traditiegetrouw hun voorouders. Daarmee leggen ze niet alleen een directe verbinding met het verleden, het speelt ook een belangrijke rol bij het vormen van hun eigen identiteit.

Cheroney: “We gaan de confrontatie aan met de pijnlijke, maar rijke geschiedenis die we met ons meedragen en brengen dat tot uiting in verschillende kunstvormen. Als eerbetoon aan al onze voorouders.”

Kalo bukan skarang kapan lai, kalo bukan katong la sapa lai?” 
– Het is nu of nooit, als wij het niet doen wie gaat het dan doen?

Lees verder

 

Blauwe Zaal

Prijzen

1e rang 20.00
2e rang 15.00
MTK 10% korting 18.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief