Data en kaarten

Kroniek van een aangekondigde dood

Theater RAST

Locatie: ITA

Muziektheater
Lieve Stad,

IJzingwekkend en meeslepend drama over eerwraak en medeplichtigheid.

Nog geen vier uur na de huwelijksvoltrekking wordt de bruid naar huis gestuurd; ze zou geen maagd meer zijn. Onder druk van haar familie noemt het meisje de naam van een jongen uit het dorp. Haar broers slijpen hun messen… Het hele dorp is op de hoogte, maar iedereen kijkt weg. En net als bij Godot is het wachten op een verandering die zal komen.

Theater RAST, dat vanuit haar Turks-Nederlandse DNA reageert op wat er in de wereld gebeurt, brengt een nieuwe tekst van Aron Goosens die zijn inspiratie haalde uit Kroniek van een aangekondigde dood, Wachten op Godot en onzichtbare verhalen uit het dal van de Ararat.

Regisseur Celil Toksöz maakt er gepassioneerd muziektheater van over vrouwenrechten, bloedwraak en sociale druk.

Lieve Stad, 17 - 26 maart
Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. Lieve Stad, gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van Lieve Stad,.

Lees verder

 

ITA, Leidseplein 26

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief