Data en kaarten

Jihad van Liefde

Mohammed Azaay en Amsterdams Andalusisch Orkest

Locatie: ITA

Theater
Lieve stad

Jihad van Liefde is een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die getroffen wordt door het noodlot.

Jihad van Liefde is een muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek. David Van Reybrouck tekende daarin het aangrijpende verhaal op van Mohamed El Bachiri. Deze metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016.

Gespeeld door acteur Mohammed Azaay, is Jihad van Liefde een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijd met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.

Lieve Stad, 17 - 26 maart
Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. Lieve Stad, gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van Lieve Stad,.

Lees verder

 

ITA, Leidseplein 26

90 min

  “Jihad van liefde is een schitterende mengeling van rouwbeklag, woede en loutering.”
de Volkskrant
  “Haat en verdriet omgezet in een verhaal van liefde….dat verhaal is groots”
NRC
  “Prachtige demonstratie van geloof in de goedheid van mensen, zuivere liefde en hoop.”
Scènes
  “In een wereld van toenemende polarisatie is Jihad van de liefde een eilandje van barmhartigheid.”
Parool
  “Een aangrijpend verhaal op overtuigende wijze neergezet.”
Theaterkrant


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief