Data en kaarten

The Story of Travis

Theater Rotterdam en Well Made Productions

Locatie: ITA

Theater
lieve stad,
'The Story of Travis' bevraagt de last van the black American dream en hoe het is om als enige hoop van je familie de wereld in gezonden te worden.

‘The Story of Travis’ is een voorstelling over het belang van het hebben van dromen, het laten gelden van je stem in een wereld die niet voor jou lijkt ingericht en het vinden van een thuis. Een nieuwe toneeltekst, geïnspireerd door de Broadwayklassieker ‘A Raisin in the Sun’ van Lorraine Hansberry.

In poëtische monologen, herkenbare familiesituaties en spirituele dialogen bevraagt de voorstelling de last van the black American dream en hoe het is om als enige hoop van je familie de wereld in gezonden te worden.

Als tiener verruilt de Amerikaanse Travis (gespeeld door Ruurt de Maesschalck) zijn geboortestad Chicago voor een nomadisch bestaan. Dan wordt hij verliefd, krijgt kinderen en bouwt een nieuw leven op in Nederland. Op 78-jarige leeftijd gaat Travis nog een keer op reis en keert terug naar Chicago. Tijdens een bezoek aan zijn familiegraf blikt hij terug op zijn leven. Door herinneringen op te halen uit het verleden en in gesprek te gaan met familieleden, bereidt Travis zich voor op zijn overgang naar het hiernamaals.

Theater Rotterdam en Well Made Productions
De creative crew bestaat uit vijf zwarte vrouwen. Initiatoren Ellen Tjon A Meeuw (zakelijke productie) en Samora Bergtop (artistieke productie) van Well Made Productions trekken samen met schrijver Esther Duysker op. Regisseur Romana Vrede geeft het zwarte familieverhaal haar unieke signatuur mee en Alida Dors (artistiek directeur Theater Rotterdam) tekent als medemaker voor de choreografie.

Spel: Dionne Verwey, Howard Komproe, Jennifer Muntslag, Jetty Mathurin, Joy Wielkens, Ruurt De Maesschalck, Samora Bergtop en Yamill Jones.

Lieve Stad, 17 - 26 maart
Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. Lieve Stad, gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van Lieve Stad,.

Lees verder

 

ITA, Leidseplein 26

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief