Data en kaarten

Noor

Mystieke reis van Perzië naar Andalusië

Locatie: ITA

Muziektheater
Lieve Stad,

Ga mee op een spirituele reis van Perzië naar Anatolië en van de Levant naar Andalusië. 

Gedichten van mystieke dichters als Rumi, Rabia Al Adawiya en Ibn Arabi worden onder aanvoering van de wereldberoemde Perzische zanger Mohammad Motamedi voorgedragen, een wereldprimeur.

De muzikale samenstelling bestaat uit een ijzersterke blend van instrumenten die hun oorsprong kennen uit de Oudheid en Middeleeuwen. Van de Perzische daf (percussie) tot en met de magische klanken van de qanun en van de geraffineerde violontot en met de mystieke sound van de nay. Samen stralen zij als een licht (Noor) over onze stad Amsterdam. De vocale variatie is met de inbreng van Ahmed El Maai en Salah Edinne Mesbah compleet.

'Noor' betekent 'licht' in het Arabisch en staat centraal in diverse gedichten van bekende mystici. Licht wordt als metafoor om het bovennatuurlijke, eenheid en liefde in woorden te vangen. Tijdens dit concert staan we stil bij de start van de maand Ramadan, start van de lenteperiode en viering van het Perzisch nieuwjaar Noroez.

Lieve Stad, 17 - 26 maart
Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. Lieve Stad, gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van Lieve Stad,.

Lees verder

 

ITA, Leidseplein 26

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief