Data en kaarten

Noor

Mystieke reis van Perzië naar Andalusië

Locatie: ITA

Muziektheater
Lieve Stad,

Ga mee op een spirituele reis van Perzië naar Anatolië en van de Levant naar Andalusië.

Vocalisten en instrumentalisten uit Iran, Turkije, Marokko, Algerije, Palestina, Nederland en Duitsland staan samen op een podium en brengen een ode aan de lente, Nawruz (het Irans nieuwjaar) en het begin van de Ramadan die alle in dezelfde week zullen plaatsvinden.

De Perzische zanger Mohammad Motamedi en Maghrebijnse zangers Salah Edinne Mesbah en Souhaila brengen poëzie van mystieke dichters als Rumi, Rabia Al Adawiya en Ibn Arabi. Storyteller Sahand Sahabdivani zal de poëzie in krachtige verhalen kleuren.

De avond is muzikaal samengesteld door de bassist Tony Overwater, die zich al ruim twintig jaar verdiept in de muziektraditie uit het gebied van Marokko tot Iran. Hij heeft zijn muzikale vrienden uit alle windstreken uitgenodigd, waardoor er een uniek, voorlopig eenmalig, concert zal plaatsvinden. Mis het niet!

De muzikale samenstelling bestaat uit een ijzersterke blend van instrumenten die hun oorsprong kennen uit de Oudheid en Middeleeuwen. Van de Perzische daf (percussie) tot en met de magische klanken van de qanun en van de geraffineerde violone tot en met de mystieke sound van de nay. Ook de Turkse kemenche (knieviool) en de arabische ud kunnen en zullen niet ontbreken.

Samen stralen zij als een licht (Noor) over onze stad Amsterdam. Noor betekent licht in het Arabisch en staat centraal in diverse gedichten van bekende mystici. Licht wordt als metafoor gebruikt om het bovennatuurlijke, eenheid en liefde in woorden te vangen.

Iftar
Het begin van de vastenmaand ramadan wordt bepaald door de stand van de maan en valt hoogstwaarschijnlijk op donderdagochtend 23 maart 2023. Voorafgaand aan het concert ‘Noor’ bieden we onze gasten een iftar aan. De maaltijd wordt tussen 19:00 en 19:45 uur uitgeserveerd. Voor wie er behoefte aan heeft, is er de mogelijkheid om te bidden in twee gebedsruimtes. Het concert start om 20:30 uur. Indien u wilt aansluiten bij de iftar, dan kunt u dit tijdens het bestellen van uw ticket(s) aangeven.

Lieve Stad, 17 - 26 maart
Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. 'Lieve Stad,' gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij.

Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van 'Lieve Stad,'.

Bekijk het overzicht op meervaart.nl/lievestad.

Lees verder

 

ITA, Leidseplein 26

Extra bij deze voorstelling:

Iftar

Voorafgaand aan het concert bieden we onze gasten een iftar aan.

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief