Data en kaarten

Hamlet

De Toneelmakerij

To have or not to have, that is the question

Familie / Jeugd
OP LOCATIE
12+

Schrijver Abdelkader Benali maakt een genadeloze en rauwe bewerking van Hamlet gesitueerd in A'dam Nieuw West. Te zien op locatie in theaterbroedplaats De Sloot, Rhoneweg 6 -10, op loopafstand van station Amsterdam Sloterdijk.

De Toneelmakerij presenteert in samenwerking met Theater De Krakeling en Meervaart Shakespeares klassieker Hamlet naar het zogenaamde Nieuw-West XL anno 2023, een klein Dubai aan de Sloterplas, waar de opwinding van het grote geld tastbaar is, status wordt afgemeten aan het aantal volgers op Instagram, waar de bouwputten steeds dieper worden en de penthouses steeds hoger.

Schrijver Abdelkader Benali maakt een genadeloze bewerking van Hamlet, over een wereld waar vriendschappen onder druk komen te staan, het sociale vangnet is opgerold en iedereen in een vrije val verkeert. Niets lijkt meer vanzelfsprekend. Oude waarden zijn ingeruild voor het snelle succes. Bezit prevaleert boven identiteit. Nep boven echt. Of anders gezegd: Fake it till you make it. Wie hier niet aan mee kan doen, verdwijnt uit het straatbeeld.

In deze wereld op drift keert rich kid Hamlet terug naar huis, als zijn vader onder verdachte omstandigheden verdwenen is. Dood? Vermoord? Ondergedoken? Geholpen door zijn vrienden komt Hamlet achter de verblijfplaats van zijn vader. En zweert wraak. Zit er in hem een killer? Of niet? Hoe blijft Hamlet trouw aan zichzelf? En welke prijs betaalt hij hiervoor? 

Een rauwe, spannende voorstelling geïnspireerd op de actualiteit van de snel transformerende stad en haar opgroeiende inwoners. De hedendaagse Hamlet wordt vertolkt door Sabri Saddik (o.a. Bestseller Boy, Mocro Maffia, #Yolo4real). Overige rollen worden onder andere gespeeld door Sabri Saad El Hamus (o.a. Oogappels, Shouf Shouf!, De Libi), Evrim Akyigit (o.a. Oogappels) en Rogier in 't Hout (o.a. Het Klokhuis).

Lees verder

 

De Sloot, Rhoneweg 6 -10

90 minuten

Prijzen

Prijs vanaf 14.50


Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief