Data en kaarten

Talk: ‘Van Leidseplein naar het theater’

Amsterdam Breaking Community x Break A Leg

Contextprogramma
Lieve Stad,

Deze talk staat in het teken van de Nederlandse breakdance geschiedenis. 

BBoy Jurskee van Amsterdam Breaking Community blikt terug op de afgelopen vier decennia. Van de eerste crews in de jaren op het Leidseplein naar 2023 waar elementen van breaking steeds vaker te zien zijn in het theater. 

Hiphop is een dynamische en inspirerende cultuur die zich de afgelopen 40 jaar sterk heeft ontwikkeld. Het trekt zich niets aan van hokjes en verbindt jong en oud, beweegt zich tussen sport en kunst en het manifesteert zich zowel op de straat, in het theater als op de Olympische Spelen.

Gratis entree. Reserveer wel je ticket.

Zwart-witfoto's door Patricia Steur. 

Lieve Stad, 17 - 26 maart
Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. 'Lieve Stad,' gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij.

Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Allemaal hebben ze hun eigen verhalen, sterke kanten, uitdagingen. Deze laten zien is het uitgangspunt van 'Lieve Stad,'.

Bekijk het overzicht op meervaart.nl/lievestad.

Lees verder

 

Meervaart Studio - Black Room

Prijzen

Prijs Gratis
Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief