Data en kaarten

Brieven aan de Stad

Schrijf een brief aan de stad, en lees die van andere Amsterdammers

Contextprogramma
Lieve Stad,
  • vr 17 mrt t/m zo 26 mrt

In 2018 adopteerden Internationaal Theater Amsterdam en Meervaart de woorden ‘Lieve stad’ van oud-burgemeester Eberhard van der Laan. Die woorden, gevolgd door een komma, vormen het uitgangspunt van festival Lieve Stad,: vanuit een gedeelde liefde voor de stad brengen we verschillende mensen, verhalen en perspectieven samen.

We nodigen alle Amsterdammers uit om tijdens het festival ook een brief te schrijven aan hun stad. Iedereen heeft eigen verhalen, dagelijkse uitdagingen en een eigen beleving van Amsterdam. Het mag een liefdesbrief zijn, maar ook een kritische blik op de stad geven. Schrijf vanuit je hart. Wil jij je medebewoners meegeven? Je brief kun je tijdens bezoek aan het festival inleveren op locatie bij ITA en/of Meervaart.

Er zijn al een aantal Amsterdammers zo vrij geweest een inzending te doen. Hun verhalen worden tentoongesteld in zowel ITA als Meervaart. Neem een kijkje. Zie de stad door de ogen van een ander.

Lieve Stad, 17 - 26 maart
Amsterdam is een stad met vele gezichten, letterlijk, want we wonen hier samen met vele verschillende nationaliteiten. 'Lieve Stad,' gaat over de stad en alle soorten Amsterdammers die de stad rijk is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen, in de stad, in het theater, in de maatschappij.

Wie is eigenlijk een echte Amsterdammer? Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee? Dat laten zien is het uitgangspunt van 'Lieve Stad,'.

Bekijk het overzicht op meervaart.nl/lievestad.

Lees verder

 

Meervaart & ITA

Ontvang interessante tips, bijboekingen, recensies en aanbiedingen in uw mailbox. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en loop niets mis! Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief