zondag 24 september
familie

Welterusten, Kleine Beer | première, 4 t/m 8 jaar

Rode zaal duur: 55 min (exclusief pauze) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL

Theater Terra | Welterusten, Kleine Beer | première, 4 t/m 8 jaar

Kleine Beer kan niet slapen. Hij is bang voor het donker. Grote Beer brengt steeds een groter lichtje naar Kleine Beer. Uiteindelijk neemt hij zelfs de maan voor hem mee en alle fonkelende sterren.

Grote Beer, Kleine Beer en hun berengrot komen nu voor het eerst naar het theater. Na de voorstelling mag iedereen met Kleine Beer op de foto!

Recensies van Theaterreporters:

 

Amaya

Welterusten, Kleine Beer was een hele grappige en musicale voorstelling. Omdat het een 4+ voorstelling is, had ik het een beetje kinderachtig verwacht, maar het was veel leuker! Ik heb het boek heel vaak gelezen als kleuter. Het verhaal uit het boek kwam terug, maar dan heel anders en ook hebben ze extra dingen verteld. Ook waren sommige dingen anders, want in het boek gaat het over moeder Beer en hier was het vader Beer. De beren werden gespeeld door mensen, dat heb ik altijd steeds gezien. Ik wist alleen niet of het altijd de mensen waren die praten of de beren.
Het verhaal gaat erover dat het meisje en Kleine Beer bang zijn in het donker. Kleine Beer wil een lichtje, want hij is bang voor de Sijpelaar en de Sloffer. Gelukkig loopt het helemaal goed af. Ik denk dat veel kinderen bang zijn in het donker. Ik was vroeger ook bang in het donker. Dit verhaal geeft aan kleine kinderen wel een opluchting en misschien zijn ze dan minder bang in het donker.
Het decor was minder spectaculair, want ik zag de hand bij de waterval. De muziek paste goed bij het stukje dat aan de beurt was. En het licht viel prachtig op het podium. De knuffelmannetjes vond ik het grappigste. Dat ze opeens een lange nek en lange benen kregen en gingen dansen was echt heel grappig.
Deze voorstelling is leuk, grappig en super voor kinderen van 4 tot 120 jaar!

Veel plezier met het kijken naar: Welterusten, Kleine Beer
 

Jasmijn

Ik vond het een mooie voorstelling met een moraal in het verhaal, namelijk angsten creëer je in je eigen hoofd, daar kun je ze ook afleren. 10 is mijn leeftijd en ik vond het nog best kunnen. Aangezien het een voorstelling is voor 6+ kon het nog best doorgaan voor mij. Het was een erg gezellige sfeer en de muziek was mooi op zijn manier. Ik kon het goed vinden met de acteurs want je zag hun emoties goed. Verder denk ik dat een 6 jarige de tekst erg zou begrijpen. Er was een prachtige achtergrond en het licht was erg verhelderd. Een interessant verhaal is het wel. De kleine beer moet in slaap vallen, maar het einde vertel ik niet. Oja, de personages hadden grappige stemmen. Hoog en laag. Ik geef (naar mijn mening) vier sterren.
In december is de voorstelling nog een keer in De Meervaart te zien, veel kijkplezier, als je gaat!


Lees alle recensies van de theaterreporters.


Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Theater Terra, bekend van ‘Kikker’ en ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’, brengt het wereldberoemde prentenboek ‘Welterusten, Kleine Beer’ tot leven in een nieuwe familievoorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar.

Kleine Beer kan niet slapen. Hij is bang voor het donker. Grote Beer brengt steeds een groter lichtje naar Kleine Beer. Uiteindelijk neemt hij zelfs de maan voor hem mee en alle fonkelende sterren.
Grote Beer, Kleine Beer en hun berengrot komen nu voor het eerst naar het theater. 

Cast: Wesley de Ridder | Linda Korevaar | Marieke Labeur |Robin Hissink | Naar de boeken van: Martin Waddell & Barbara Firth | Script & Liedteksten: Dick Feld | Muziek: Fons Merkies | Regie: Fons Merkies | Decorontwerp: Joris van Veldhoven | Poppen- & Kostuumontwerp: Kathelijne Monnens | Lichtontwerp: Bart van den Heuvel | Geluidsontwerp: Erwin van den Broek | Productieleider: Lonneke Tolman | Artwork: Barbara Firth | Producent: Michiel Morssinkhof.
 

 

 


deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 18.00
2e rang  € 15.00
3e rang  € 12.00
kindprijs 1e rang  € 15.00
kindprijs 2e rang  € 12.50
kindprijs 3e rang  € 10.00
MTK 10% korting prijs  € 16.20
CJP  € 13.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
x

Meld u aan voor de
Meervaart nieuwsbrief!

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze voorstellingen, nieuwtjes en aanbiedingen.