dinsdag 17 oktober
theatercollege

Het Geheim van de Meester

Rode zaal duur: 95 minuten (exclusief 20 minuten pauze) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL

Jasper Krabbé e.a. | Het Geheim van de Meester

In het tv-programma ‘Het Geheim van de Meester’ gingen experts onder de inspirerende leiding van Jasper Krabbé op zoek naar de geheimen van onder anderen Vermeer, Mondriaan, van Gogh en Jheronimus Bosch. Nu vertellen ze live in het theater hoe ze hun werk en denkwijzen hebben ontrafeld, geïllustreerd met de gereconstrueerde kunstwerken en beelden uit de serie.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

 

In 2016 maakte Nederland kennis met het AVROTROS-programma HET GEHEIM VAN DE MEESTER, waarin de roemrijke geschiedenis van de Nederlandse schilderkunst aan bod kwam.

 

In het programma reconstrueren Jasper Krabbé en het team van experts, bestaande uit kunstschilder Charlotte Caspers, restaurator Michel van de Laar, materiaaldeskundige Joris Dik en timmerman Berd Visscher, de meest uiteenlopende Nederlandse meesterwerken. Hierbij zetten ze alles op alles om precies te doen wat de meester deed en zo dicht mogelijk bij zijn stijl, techniek, belevingswereld en tijdsgeest te komen.

Het team en de gereconstrueerde meesterweken uit seizoen 1 en 2 komen nu naar de theaterzaal. Tijdens HET GEHEIM VAN DE MEESTER COLLEGE vertellen Jasper Krabbé en de experts live, geïllustreerd door de werken uit het tv-programma, met verdiepende en exclusieve informatie hoe zij de meesterwerken tot leven hebben gebracht. Het publiek krijgt de kans om vragen te stellen én om de kunstwerken van dichtbij te bekijken. AVROTROS maakt opnames van deze interactieve ontmoetingen met het publiek.

Alle veertien werken uit seizoen 1 en 2 staan tijdens het theatercollege centraal en zullen allemaal te zien zijn. Wilt u de opnames bijwonen? Kijk op avrotros.nl/webshop voor meer informatie en kaartverkoop.

 

De kunstwerken
De werken die tijdens de tournee centraal staan, zijn onder andere ‘Meisje met de parel’ van Johannes Vermeer, ‘Victory Boogie Woogie’ van Piet Mondriaan, ‘Zelfportret op jeugdige leeftijd’ van Rembrandt van Rijn, ‘Kindje, kerkje, beestje’ van Karel Appel, ‘Zelfportret met grijze vilthoed’ van Vincent van Gogh en ‘De Marskramer’ van Jheronimus Bosch, samen de werken uit de nieuwe serie.

Team: teamleider Jasper Krabbé, kunstschilder Charlotte Caspers, restaurator Michel van de Laar, materiaaldeskundige Joris Dik en timmerman Berd Visscher.
Eindregie: Pol Eggermont
Techniek: Daan Kapteijn, Lodewijk Wijnberg
Productieleiding: Productiecollectief/ Janneke den Engelsen, Peter Poel
Geproduceerd door: Alles voor de Kunsten & POSVIDEO in opdracht van AVROTROS
Naar een idee van: TV Wonder en POSVIDEO
Grafisch ontwerp: Sanne van Rooij
Beeld: Sanja Marusic
Vormgeving: The Viewmastersdeze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 27.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
x

Meld u aan voor de
Meervaart nieuwsbrief!

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze voorstellingen, nieuwtjes en aanbiedingen.