zaterdag 21 oktober
muziektheater

Julius Caesar

Rode zaal ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
Vijf topacteurs en koperblazers wekken Julius Caesar weer tot leven.

Julius Caesar | Orkater en K.O.Brass! i.s.m. Het Amsterdamse Bostheater

In deze muzikale Shakespeare delen topacteurs van Orkater het podium met de koperblazers van K.O.Brass! De laatstgenoemden maakten eerder furore bij vermaarde instellingen en orkesten als Kyteman Orchestra. Regisseur Michiel de Regt laat muziek, taal en beeld samensmelten tot een voorstelling die blootlegt hoe kleine mensen in staat zijn tot daden met immense gevolgen.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

In deze muzikale Shakespeare delen de acteurs van Orkater het podium met de blazers van K.O.Brass! (bekend van Kyteman Orchestra).

Wanneer Julius Caesar de absolute macht in handen dreigt te krijgen wordt Brutus op de proef gesteld. Wat weegt hem zwaarder, zijn vriendschap met Caesar of het voortbestaan van de democratie? Eigenbelang of landsbelang?

Shakespeare schreef een tragedie die zich afspeelt in de achterkamertjes van het Romeinse rijk waar het politieke spel op het scherpst van de snede wordt gespeeld. Jaloezie en geslepenheid komen in het gedrang met idealen en de noodzaak om democratische waarden te verdedigen; tegen elke prijs.

Regisseur Michiel de Regt laat muziek, taal en beeld samensmelten tot een voorstelling die haarfijn blootlegt hoe kleine mensen in staat zijn tot daden waarvan de gevolgen immens blijken.

Energieke makers
‘Julius Caesar’ wordt gemaakt door een groep energieke makers die in de afgelopen jaren hun sporen verdienden met eigen producties en concerten en daarnaast furore maakten bij vermaarde instellingen en orkesten (o.a. Toneelgroep Amsterdam, Het Nationale Toneel en Kyteman Orchestra). Regisseur Michiel de Regt valt op door zijn heldere en precieze vormtaal en heeft een reeks geslaagde regies op zijn naam staan als ‘Antigone’, ‘Wachten op de Barbaren’, ‘Lutine’ en ‘Distel’.

Regie: Michiel de Regt | Tekst: William Shakespeare | Vertaling/bewerking: Michiel de Regt en Jip van den Dool | Spel: Erik van der Horst, Tobias Nierop (in de rol die eerder werd vertolkt door Matthijs van de Sande Bakhuyzen), Jip van den Dool, Mattias Van De Vijver, Reinout Scholten van Aschat | Muziek K.O.Brass! - Patrick Votrian, Randell Heye, Romain Bly, Robert-Jan Looysen en Kobi Arditi | Muzikale dramaturgie: Wilko Sterke | Dramaturgie: Wout van Tongeren | Decorontwerp: Janne Sterke | Kostuumontwerp: Jorine van Beek | Lichtontwerp: Stefan Dijkman | Beeldinspirator: Jochem van Laarhoven | Geluidsontwerp: Robert van Delft.deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 24.50
2e rang  € 19.50
3e rang  € 14.50
MTK 10% korting prijs  € 22.05
CJP  € 18.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
x

Meld u aan voor de
Meervaart nieuwsbrief!

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze voorstellingen, nieuwtjes en aanbiedingen.