vrijdag 27 oktober
theater

iHo

Rode zaal duur: 180 minuten (exlusief 20 minuten pauze) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
Portret van een familie in verwarrende tijden.

iHo | Toneelgroep Oostpool

Dit toneelstuk is zo rijk als de titel lang is.

The Intelligent Homosexual's Guide to Capitalism and Socialism with a Key to the Scriptures
or iHo


Gedesillusioneerd ziet de 72-jarige communist Gus Marcantonio het leven niet meer zitten. Hij beweert te lijden aan alzheimer, maar eigenlijk is er van de wereld niet geworden wat hij gehoopt had. Alleen de dood lijkt hem nog zinvol. De gehele familie komt bijeen in het ouderlijk huis in New York om de kwestie te bespreken. Allemaal nemen ze hun eigen sores mee waardoor de onderlinge verhoudingen op de proef worden gesteld.

Thema’s als euthanasie, religie, politiek en relaties raken elkaar in dit herkenbare familiedrama.

Universeel en persoonlijk
'iHo' gaat over de worsteling hoe wij ons als mens verhouden tot het leven in de huidige wereld, waar de vaste denkbeelden van vroeger niet meer aanwezig zijn en een alternatief niet voorhanden is. Hoe laat je in liefde los bij gebrek aan houvast? Een stuk over hoge verwachtingen en de angst voor teleurstelling.

De familie Marcantonio weerspiegelt ieders familie, ieders twijfels, ieders poging tot zingeving en ieders angst dat het allemaal voor niets is geweest. Universeel en persoonlijk tegelijkertijd.
Herkenbaar en humorvol

Marcus Azzini regisseerde Angels in America van Pulitzer prijswinnaar Tony Kushner, de theaterhit uit 2015. Nu brengt hij Kushners nieuwste toneelstuk naar Nederland. De dialogen zijn vlot, humorvol, herkenbaar en actueel. De topcast bestaat onder anderen uit Hans Dagelet, Jacqueline Blom, Tibor Lukács en Rick Paul van Mulligen. Met hen gaat Azzini op zoek naar zowel het meedogenloze als de lichtheid van het stuk.

Tekst: Tony Kushner | Vertaling: Rob Klinkenberg | Regie: Marcus Azzini | Spel: Jacqueline Blom, Hans Dagelet, Abe Dijkman, Astrid van Eck, Fahd Larhzaoui, Eva Laurenssen, Tibor Lukács, Rick Paul van Mulligen, Chiem Vreeken en Sophie van Winden | Scenografie: Ruben Wijnstok | Lichtontwerp: Tim van ’t Hof | Kostuums: Mattijs van Bergen | Dramaturgie: Madelon Kooijman | Casting: Marc van Bree – Kemna Casting.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Dit toneelstuk is zo rijk als de titel lang is. Aan de keukentafel van de familie Marcantonio komen eigentijdse kwesties samen: idealisme, religie, alternatieve gezinsvormen, migratie en euthanasie.

De zeventigjarige Gus Marcantonio denkt dat hij lijdt aan Alzheimer, maar in feite herkent hij zich niet meer in de wereld. Alleen de dood lijkt hem nog zinvol. Dit is voor zijn kinderen moeilijk te verkroppen. Twee zoons, een dochter, hun (ex-)partners en een zus komen bijeen in het ouderlijk huis in New York. Opeens bevinden ze zich op het kantelpunt waarop ouders niet meer voor hun kinderen, maar de kinderen voor hun ouders moeten gaan zorgen. Allemaal nemen ze hun sores mee uit eigen gezinnen en relaties. De doodswens van Gus legt ieders politieke en religieuze overtuigingen bloot en zet de verhoudingen op scherp.

Marcus Azzini regisseerde de theaterhit uit 2015, ‘Angels in America’ van Tony Kushner. Nu brengt hij Kushners nieuwste toneelstuk. Een ontroerend familiedrama in een veranderende wereld. Voor het eerst in Nederland te zien. Persoonlijk en relevant. Net als bij ‘Angels in America’ heeft Azzini een topcast bij elkaar gebracht, bestaande uit onder meer Hans Dagelet, Jacqueline Blom, Tibor Lukács en Rick Paul van Mulligen.

Tekst: Tony Kushner | Vertaling: Rob Klinkenberg | Regie: Marcus Azzini | Met: Jacqueline Blom, Hans Dagelet, Abe Dijkman, Astrid van Eck, Fahd Larhzaoui, Eva Laurenssen, Tibor Lukács, Rick Paul van Mulligen, Chiem Vreeken en Sophie van Winden | Scenografie: Ruben Wijnstok | Dramaturgie: Madelon Kooijman.deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 25.00
2e rang  € 20.00
3e rang  € 15.00
MTK 10% korting prijs  € 22.50
CJP  € 18.75

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
x

Meld u aan voor de
Meervaart nieuwsbrief!

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze voorstellingen, nieuwtjes en aanbiedingen.