vrijdag 03 november
dans

Aghori

Blauwe zaal duur: 90 minuten (geen pauze) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL

Shailesh Bahoran | Aghori

Hiphopvernieuwer Shailesh Bahoran combineert de meeslepende energie en virtuositeit van hiphop met elementen uit de Hindoestaanse cultuur. In ‘Aghori’ laat Shailesh zien hoe totale devotie eruitziet, geïnspireerd door de ‘Aghori’, goeroes in India die door jarenlange meditatie en training verlichting hopen te bereiken en wereld te ervaren zoals zij echt is.

Klik hier voor een interview met Shailesh Bahoran over de spirituele en artistieke reis die ten grondslag ligt aan 'Aghori'.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Hiphopvernieuwer Shailesh Bahoran laat zich in zijn werk inspireren door zijn roots. Op verrassende wijze combineert hij de meeslepende energie en virtuositeit van hiphop met elementen uit de Hindoestaanse cultuur.

In de dansvoorstelling ‘Aghori’ laat Shailesh zien hoe totale devotie eruitziet. De belangrijkste inspiratie daarvoor zijn de ‘Aghori’: goeroes in India die door jarenlange meditatie en training verlichting hopen te bereiken. In een eindeloze fysieke en mentale training banen zij zich een weg langs talloze zonden, verlokkingen en emoties, om uiteindelijk alles van zich af te schudden, want alleen dan kun je de wereld ervaren zoals zij echt is.

Shailesh Bahoran
Shailesh Bahoran is een veelzijdige breakdancer en choreograaf die zich onderscheidt door zijn fenomenale techniek, originaliteit en expressiviteit. Hij heeft stevige roots in de hiphop cultuur, maar is niet bang om out-of-the-box te werken. ‘Uiteindelijk is het allemaal dans’, aldus Bahoran, die met deze houding uitgroeide tot een van de belangrijke vernieuwers van het breakdancegenre.

Eind jaren negentig werd hij gegrepen door het breakdance virus. Hij bekwaamde zich in de stijlen bboying, locking en popping en maakte zowel solo als met zijn crew Illusionary Rockaz furore in het battle-circuit. In 2002 maakte Bahoran samen met de Rockaz de eerste Nederlandse hiphop dansvoorstelling: ‘Age of Chaos’. Sindsdien is hij een veelgevraagd danser, coach en choreograaf. Hij werkte onder meer samen met Het Nationale Ballet, Don’t Hit Mama, Het Nederlands Symfonieorkest, Korzo en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

ISH
Sinds 2011 is Shailesh verbonden aan dansgezelschap ISH als danser en choreograaf. In 2013 werd hij geselecteerd voor de Nieuwe Makers regeling van het Fonds Podiumkunsten, waardoor hij als choreograaf een intensief onderzoekstraject startte bij Korzo en ISH. Hij maakte diverse succesvolle producties waarvoor hij zich liet inspireren door zijn Hindoestaanse roots.

Concept & choreografie: Shailesh Bahoran | Compositie: Rik Ronner, Raj Mohan | Zang: Raj Mohan | Dans: wordt later bekend gemaakt | ‘Aghori’ is een Korzo productie in coproductie met ISH en wordt mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Den Haag.deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 17.50
2e rang  € 12.50
MTK 10% korting prijs  € 15.75
CJP  € 13.25

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
x

Meld u aan voor de
Meervaart nieuwsbrief!

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze voorstellingen, nieuwtjes en aanbiedingen.