vrijdag 24 november
wereldmuziek

Tony Overwater

Blauwe zaal duur: 90 minuten (geen pauze) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL

Tony Overwater | Wereldzee Ensemble

Het Wereldzee Ensemble van jazzbassist Tony Overwater neemt ons mee op reis langs de Oude Wereldzee zoals de Middellandse Zee vroeger genoemd werd. Ze verbinden muziek uit onder meer Palestina, Griekenland, Marokko, Spanje en Egypte.

Om 20:00 uur start een voorgesprek, gegeven door Tony Overwater. Het concert begint om 20:45 uur.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Tony Overwater is een muzikale wereldreiziger. De Boy Edgar-winnende jazzbassist reist al 30 jaar de wereld over en neemt uit alle culturen iets mee. Met name zijn reizen door het Midden Oosten inspireerden hem om Arabische klassieke muziek te studeren. Hij is muzikaal leider van de Libanese zangeres Rima Khcheich en richtte een salon op voor Arabische muziek, Salon Joussour.

Om De Oude Wereldzee
In 2015 wordt hij gevraagd muziek te maken voor de documentaireserie ‘Om De Oude Wereldzee’, over de reizen van politicus Abraham Kuyper door de Orient. Hij richtte het Wereldzee Ensemble op, waarmee musici uit diverse stromingen en windhoeken worden samengebracht om muziek te spelen die een beeldende reis vormen door ‘Om de Oude Wereldzee’, de Middellandse Zee.

Ud: Nizar Rohana - Ud | Viool: Jasper LeClercq | Trompet: ANgelo Verploegen | Piano: Harmen Fraanje | Contrabas en violone: Tony Overwater | Percussie: Ruven Ruppik.

deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 15.00
MTK 10% korting prijs  € 13.50
CJP  € 11.25

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
x

Meld u aan voor de
Meervaart nieuwsbrief!

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze voorstellingen, nieuwtjes en aanbiedingen.