woensdag 13 december
wereldmuziek

Amsterdam Klezmer Band

Blauwe zaal duur: 70 minuten (geen pauze) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
Multimediaal muziektheater over het verdrijven van eenzaamheid

Amsterdam Klezmer Band | Septacost

Overal ter wereld eindigen de optredens van Amsterdam Klezmer Band in dampende dansfeesten. Ze begonnen ruim twintig jaar geleden als straatmuzikanten. Sindsdien bouwen ze aan een grensverleggende klezmerstijl waarin Jiddische feestmuziek wordt gecombineerd met jazz, dance, rap, balkan- en zigeunermuziek. ‘Septacost’ is multimediaal muziektheater dat balanceert tussen melancholie en euforie.

Septacost ging in première op Oerol en onderstreept dat de AKB zich niet laat beperken door tradities en verwachtingen. Ook het decor zit vol verrassingen, met videoprojecties die onderdeel worden van het verhaal en de muziek.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Klezmer heeft naast een uitbundige ook een weemoedige kant – net als de band zelf. De intimiteit van het theater leent zich bij uitstek om dat donkere, mysterieuze karakter uit te diepen.

Hoe voelt het om eenzaam te zijn? Biedt de vlucht in het feestgedruis troost of is dat een illusie? 'Septacost' is een virtuoze zoektocht naar de remedie tegen eenzaamheid. De band neemt u mee op verkenning door de krochten van de ziel. Verstilde momenten en meeslepende solo’s maken de vervreemding voelbaar.

Gelukkig is er licht in de duisternis. De muziek biedt troost en werkt louterend, zoals een opzwepende eredienst waarnaar de titel 'Septacost' verwijst. De muziek kruipt vanzelf onder je huid en al snel is het onmogelijk om stil te blijven zitten. De vraag is niet of, maar wanneer u wordt beloond met een bevrijdende apotheose.

De band omarmt de meest uiteenlopende muziekstijlen en culturen, en schakelt moeiteloos tussen ingetogen stukken en hypnotiserende feestnummers.

Decor
Voor dit programma kreeg kunstenaar en huisvormgever Martin Draax carte blanche. Zijn decor zit vol verrassingen. Zo verschijnen er videoprojecties die zelf onderdeel worden van het verhaal en een dialoog aangaan met de muzikanten.

Amsterdam Klezmer Band
De AKB start ruim twintig jaar geleden als een groep straatmuzikanten met een passie voor traditionele Jiddische feestmuziek. De groep bouwt gestaag aan een grensverleggende klezmerstijl waarin ook elementen van jazz, dance, rap, balkan- en zigeunermuziek terugkomen. Inmiddels is de AKB uitgegroeid tot een internationaal gevierde band met een ijzersterke live-reputatie. De AKB speelt in clubs en op festivals over de hele wereld - de band heeft inmiddels in ruim 30 landen op het podium gestaan.deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 20.00
2e rang  € 15.00
MTK 10% korting prijs  € 18.00
CJP  € 15.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
maandag 16 april
19:30 uur Rode zaal
Maria Farantouri
Meer informatie wereldmuziek Bestel kaarten
vrijdag 11 mei
20:30 uur Blauwe zaal
Ghalia Benali Live in concert
Meer informatie wereldmuziek Bestel kaarten
x

Meld u aan voor de
Meervaart nieuwsbrief!

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze voorstellingen, nieuwtjes en aanbiedingen.