woensdag 07 februari
theater

Othello

Blauwe zaal duur: 150 min (incl pauze). ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL

Othello | Daria Bukvic / Het Nationale Theater

In haar eerste regie bij Het Nationale Theater maakt Daria Bukvic (1989) een eigenzinnige bewerking van Shakespeares tragedie Othello. Confronterend, humoristisch en brutaal.

In Bukvic versie staat racisme centraal: hoe gaat een witte wereld om met het succes van een zwarte man? Othello is een spannende voorstelling met de hartslag van een videoclip waarin wordt gespeeld op het scherpst van de snede.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

De jonge toneelschrijfster Esther Duysker maakt een nieuwe vertaling en bewerking. Eerder vertaalde zij de toneelhit A raisin in the sun. Ensemblelid Werner Kolf, eerder te zien in De gouden draak (regie Casper Vandeputte) en RACE (regie Eric de Vroedt), speelt 'Othello, de Moor’.

Daria Bukvic heeft sinds haar afstuderen in 2011 aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht voorstellingen geregisseerd voor verschillende festivals en productiehuizen. In 2014 ging de eerste voorstelling van haar eigen stichting in première: Nobody Home. Deze persoonlijke voorstelling over vluchtelingenproblematiek werd een groot landelijk succes en werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2015 als een van de beste voorstellingen van dat theaterseizoen. Vervolgens regisseerde Daria Bukvic de jongerenvoorstelling Jihad over radicalisering. Bukvic is vanaf 2017 voor vier jaar als regisseur aan Het Nationale Theater verbonden. In 2016 won ze de Amsterdamprijs voor de Kunst.

deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 24.00
2e rang  € 19.00
MTK 10% korting prijs  € 21.60
CJP  € 18.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
x

Meld u aan voor de
Meervaart nieuwsbrief!

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze voorstellingen, nieuwtjes en aanbiedingen.