zondag 14 januari
dans

Romeo en Julia

Rode zaal ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
Openbare repetitie om bij te wonen van 13:30 - 14:00 uur.

Romeo en Julia | Ballet van de Staatsopera van Tatarstan

‘Romeo & Julia’ is zonder twijfel één van de hoogtepunten uit de klassiek-romantische ballettraditie. Het beroemde Shakespeare-verhaal over een onmogelijke liefde, op de fantastische muziek van Prokofiev, is in de zeer toegankelijke uitvoering van het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan een aanrader voor iedereen met een gevoelig hart.

Dit optreden is met live-orkest.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

‘Romeo en Julia’ is zonder twijfel één van de hoogtepunten uit de klassiek-romantische traditie. Met Shakespeare’s beroemde verhaal als basis, schetst deze voorstelling het verhaal van een onmogelijke liefde. Romeo en Julia hebben hun hart aan elkaar verpand, maar omdat hun families al generaties lang ruzie hebben, kan het niks worden tussen de geliefden. Wanneer ze trouwplannen maken, wordt het huwelijk aan alle kanten gedwarsboomd, met tragische gevolgen.

In de fantastische muziek van de beroemde componist Prokofiev weerklinken de hartstocht en dramatiek die deze choreografie verbeeldt. Met dans van wereldniveau brengt het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan dit ultieme liefdesverhaal in heel Europa met succes tot leven. Toegankelijk voor een breed publiek. Hun weelderige kostuums geven de voorstelling kleur en dynamiek. De decors bieden een betoverende achtergrond voor onder meer de uitbundige feesttaferelen in het verhaal en natuurlijk de beroemde balkonscene, die het symbool werd van de romantiek.

De passie van de dansers en de hartverscheurende ontmoetingen tussen de geliefden maken van deze voorstelling een aanrader voor alle generaties met een gevoelig hart.

Muziek: Sergei Prokofiev | Choreografie: Boris Myagkov | Uitvoering: Ballet van de Staatsopera van Tatarstan.

deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 35.00
2e rang  € 30.00
3e rang  € 25.00
MTK 10% korting prijs  € 31.50
CJP  € 26.25

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
x

Meld u aan voor de
Meervaart nieuwsbrief!

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze voorstellingen, nieuwtjes en aanbiedingen.