zaterdag 10 februari
muziek

The Kik

Blauwe zaal duur: 120 min (pauze niet bekend) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL

The Kik Hertaalt! | The Kik

Na hun optredens als DWDD-huisband, waarin The Kik bekende hits hertaalde, kwam van vele kanten de vraag om liedjes van een nieuwe, Nederlandse tekst te voorzien. Zo ontstonden de afgelopen jaren meer dan 40 nieuwe nummers, waaruit ze een selectie voor ons spelen, voorzien van humoristisch commentaar van Dave von Raven.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

In 2014 debuteerde The Kik in de theaters met ‘De Veelste Grote Nederbiet Sjoo’, een ode aan de Nederlandstalige beatmuziek van weleer, en werd eind 2015 alweer afgetrapt met de voorstelling ‘Met De Deur In huis’, waarin de band zich stortte op kleinkunstmateriaal dat gaandeweg een inspiratiebron bleek voor hun onlangs verschenen, derde album ‘Stad & Land’.

The Kik houdt vast aan het idee om in hun theatershows iets totaal anders te brengen dan op de reguliere podia en festivals: na hun optredens als huisband van De Wereld Draait Door – waarin de band maandelijks bekende hits hertaalde en daarmee anticipeerde op de gesprekken aan tafel – kwam van vele kanten de vraag om liedjes van een nieuwe, Nederlandse tekst te voorzien.

Zo ontstonden de afgelopen jaren meer dan 40 nieuwe liedteksten die veelal slechts eenmalig werden uitgevoerd bij onder meer Giel Beelen (‘Schuilen Bij Jou’, naar ‘In Your Arms’ van Chef' Special), De Beste Zangers Van Nederland (‘Wat Je Achterliet’, een adaptatie van Adèle’s ‘Rolling In The Deep’), Radio 1 (‘Bankje In De Zon’, gebaseerd op ‘Sunny Afternoon’ van The Kinks) en De Zomer Voorbij (‘Het Wordt Weer Zomer’, naar ‘Massachusetts’ van The Bee Gees). 

Voor dit nieuwe programma maakte The Kik een selectie uit dat repertoire en vertelt Dave von Raven op humoristische wijze de achterliggende verhalen.

Muzikanten: Dave von Raven, Marcel Groenewegen, Arjan Spies, Ries Doms, Paul Zoontjens | Regie: Gérard van Kalmthout | Producent: Ismusic.

deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 20.00
2e rang  € 15.00
MTK 10% korting prijs  € 18.00
CJP  € 15.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
x

Meld u aan voor de
Meervaart nieuwsbrief!

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze voorstellingen, nieuwtjes en aanbiedingen.