vrijdag 16 februari
wereldmuziek

Real Tributes

not defined duur: 100 minuten (+ 20 min pauze) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
Samen met het Amsterdams Andalusisch Orkest brengen we een avond vol muziek uit Marokko en Andalusië naar Stadsschouwburg Amsterdam.

Real Tributes | Oum Kalthoum & Chekara

Karima el Fillali brengt een bijzonder eerbetoon aan de 'Ster van de Oriënt', oftewel Oum Kalthoum. En Jalal Chekara zet het werk van zijn oom Chekera uit Tetuan voort. Jalal Chekera musiceert in een grensgebied tussen de flamenco en de Marokkaanse muziek.

Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam

DEEL 1 - A Tribute to Oum Kalthoum | "De Ster van de Orient"
Karima el Fillali is een Nederlands-Marokkaanse zangeres met een grote liefde voor de tarab: muziek die de luisteraar in vervoering brengt. Met dit concert brengt ze een ode aan de fenomenale Egyptische zangeres Oum Kalthoum (1904-1975). Deze koningin van de tarab - ook wel 'Ster van de Orient' genoemd - omringde zich met de beste componisten en dichters uit haar tijd. Samen schreven ze geschiedenis. Oum Kalthoum wist zelfs meer platen dan de The Beatles verkopen. Karima El Fillali zal met een ensemble bestaande uit het Amsterdams Andalusisch Orkest en Arabische meestermuzikanten liederen uit verschillende periodes van het leven van Oum Kalthoum ter gehore brengen. Tevens zal Karima de impact van Oum Kalthoum toelichten met persoonlijke verhalen.

Met o.a. Karima El Fillali, Abderrahim Semlali, Jamil Al Asadi, Latif Obaidi, Ahmed Khaili, Haytham Safia, Abir El Abed.

DEEL 2 - A Tribute to Chekara
Jalal Chekara (Granada, Tetuan) wordt als de muzikale bruggenbouwer gezien tussen het populaire Arabo Andalus genre en de flamenco. Hij trad in de voetsporen van zijn legendarische oom Abdesadaq Chekara (1933-1998). Zijn rauwe stem en fluwelen vioolspel maken hem in beiden landen populair.

Tijdens de Flamenco Biënnale (2017) trok Jalal volle zalen en nam hij het publiek mee naar de sound van de cafés van Tetuan en de dorpspleinen in Andalucía. Het Amsterdams Andalusisch Orkest en de Nederlandse flamenco-top zullen aan zijn zijde een nieuwe muzikale reis maken met opzwepende ritmes, harmonieuze overgangen en ragfijne improvisaties.

Met o.a. Jalal Chekara, Ahmed El Maai, Edsart Udo de Haes, María Marín, Abderrahim Semlali, Irene Alvarez, Udo Demandt en Abir El bed.

Lieve Stad
Real Tributes: Oum Kalthoum & Chekara is onderdeel van Lieve Stad, Gebundeld in twee weken presenteren we een 10-tal producties die verhalen uit de stad vertellen, frisse perspectieven bieden en ontmoetingen met andere culturen zijn.

deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 20.00
 

Terug naar vorige pagina


 
x

Meld u aan voor de
Meervaart nieuwsbrief!

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze voorstellingen, nieuwtjes en aanbiedingen.