zaterdag 12 mei
muziek

Karsu

Blauwe zaal duur: 85 minuten (geen pauze) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
Karsu duikt in de muziek van Atlantic Records

Plays Atlantic Records | Karsu

Samen met een ijzersterke band speelt Karsu jazz en blues uit de begintijd van Atlantic Records. Ze vertelt over oprichter Ahmet Ertegün, van Turkse komaf, die één van de grondleggers is geweest van de 'black music' en talenten naar voren schoof als Ray Charles, The Rolling Stones, Aretha Franklin, The Bee Gees, Led Zeppelin, Eric Clapton en Cher.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Samen met een ijzersterke band speelt Karsu jazz en blues uit de begintijd van Atlantic Records (1947). Ze vertelt over oprichter Ahmet Ertegün, van Turkse komaf, die één van de grondleggers is geweest van de 'black music' en talenten naar voren schoof als Ray Charles, The Rolling Stones, Aretha Franklin, The Bee Gees, Led Zeppelin, Eric Clapton en Cher.

Ambassadeurszoon Ahmet was bovendien één van de eerste Turken die emigreerden naar Amerika. Karsu brengt zijn reis door middel van muziek ten gehore: van zijn Turkse roots tot de bruisende jazz die we vandaag de dag nog kennen.

Karsu, winnares van de Jazzism Edison Publieksprijs 2016, speelde met haar fijnbesnaarde stem al in de meest prestigieuze zalen van de wereld, maar haar Turkse wortels groeiden in de Hollandse klei. Eerst ontlook er een klassiek pianiste, daarna ontwikkelde ze zich richting jazz, pop en Turkse muziek.

Met een strakke trompet, ritmische drum en warme contrabas verrast ze nu opnieuw door een reis te maken door de levensgeschiedenis van één van haar grote voorbeelden: Ahmet Ertegün.

Met: Karsu en band | Muziek en liedteksten: Karsu | Productie: SuMusic.deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 18.00
2e rang  € 13.00
MTK 10% korting prijs  € 16.20
CJP  € 13.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
x

Meld u aan voor de
Meervaart nieuwsbrief!

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze voorstellingen, nieuwtjes en aanbiedingen.