zaterdag 28 april
theater

Helmert Woudenberg/Toneelgroep Jan Vos

Blauwe zaal duur: eindtijd circa 22:00 uur ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
Na zijn alom geprezen solo’s over onder meer Fortuin, Hitler en zijn grootvader, buigt Helmert Woudenberg zich in zijn vijftiende solo over het verhaal van Mozes: de man die met zijn volk op de vlucht sloeg, op zoek naar een betere toekomst.

Mozes | Helmert Woudenberg/Toneelgroep Jan Vos

Na zijn alom geprezen solo’s over onder meer Fortuin, Hitler en zijn grootvader, buigt Helmert Woudenberg zich over het verhaal van Mozes. ‘MOZES’ zet de door nood gedreven volksverhuizingen die vandaag de dag plaats vinden in het perspectief van het Bijbelse verhaal. Hoe is het om huis en haard te moeten verlaten, een onzekere toekomst tegemoet?

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

“Ik ben al niet meer wie ik was, maar ook nog lang niet wie ik worden moet. Ik ben noch de één noch de ander. Hoe verschrikkelijk het ook was, ik blijf neigen naar het oude, en schrik, hoezeer ik er ook naar verlang, voor het nieuwe terug.” uit ‘MOZES’

'MOZES’ vertelt het verhaal van het Joodse volk, dat in Egypte het leven onmogelijk wordt gemaakt en op de vlucht slaat. God kiest Mozes uit om deze exodus te leiden, maar Mozes is een bescheiden, introverte man die zich niet zomaar toegerust voelt deze opdracht tot een goed einde te brengen. Geplaagd door twijfels en onzekerheden leidt hij het Joodse Volk tijdens een jarenlange barre tocht door de woestijn, op zoek naar het Beloofde Land, een plek waar weer leven en een toekomst wacht.

‘MOZES’ zet de door nood gedreven volksverhuizingen die vandaag de dag plaats vinden in het perspectief van een bijbels verhaal. Hoe is het om huis en haard te moeten verlaten, een onzekere toekomst tegemoet? Waarbij de opluchting, die met het vertrek gepaard gaat, al snel plaatsmaakt voor onzekerheid. Waar moet je heen? Hoe pas je je aan in een nieuwe omgeving? Hoe vind je rust als je in plaats van onderdrukt volk opeens ongewenste vreemdelingen bent geworden?

‘MOZES’ is een verhaal over rampspoed en ontberingen, maar ook over vrijheid, hoop en verandering.

Tekst en spel: Helmert Woudenberg.Bestel kaarten

Prijzen:

1e rang  € 20.00
2e rang  € 15.00
MTK 10% korting prijs  € 18.00
CJP  € 15.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
woensdag 02 mei
20:30 uur   (try-out) Blauwe zaal
Nog Nooit Vertoond Diederik van Vleuten
Meer informatie theater Laatste kaarten!
woensdag 09 mei
20:15 uur Rode zaal
Platonov Theater Utrecht
Meer informatie theater Bestel kaarten
zaterdag 02 juni
20:15 uur Rode zaal
La Superba Toneelgroep Maastricht
Meer informatie theater Bestel kaarten
x

Meld u aan voor de
Meervaart nieuwsbrief!

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze voorstellingen, nieuwtjes en aanbiedingen.