vrijdag 02 maart
familie

Walvisjong | 3 t/m 7 jaar

Meervaart Studio duur: 30 minuten (geen pauze) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
PRENTENBOEKJESFESTIVAL

Prentenboekjesfestival | Walvisjong | 3 t/m 7 jaar

Walvisjong is een muzikale, beeldende voorstelling over de wonderlijke verbintenis tussen een jongen en een gestrande walvis. Ze vinden elkaar in bijna het enige dat mensen én walvissen kunnen: zingen. Ze zingen van de zee, want Walvis moet terug… Geïnspireerd op het boek ‘De kleine walvis’ van Benji Davis.

Deze voorstelling is exclusief pauzedrankje

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Er is een meisje. Ze woont aan het strand. Op een dag vindt ze een walvis. Hij is alleen op het strand, net als zij. Het meisje zorgt voor hem neemt hem mee, vermaakt hem. Ze zijn samen. Ze zingen van de zee. Want walvis moet terug...

Walvisjong is een muzikale, beeldende voorstelling over de wonderlijke verbintenis tussen een jongen en een walvis. Ze vinden elkaar in bijna het enige dat mensen én walvissen kunnen: zingen… Geïnspireerd op het boek ‘De kleine walvis’ van Benji Davis.

Simone de Jong
Komend uit de mime en het muziektheater, maakt Simone de Jong voorstellingen waarin geluid, muziek en verbeelding de grootste rollen spelen. ‘Als je goed kijkt, is er altijd iets spannends te vinden, ook vlakbij' is het motto, dat je ook terug vindt in haar boek 'Het geheim van meneer Hartjes' (8+), dat in de zomer van 2016 bij Clavis verschenen is.

Voor kinderen maakte ze ‘Eiland’, ‘Kluizelaar’ en ‘WalvisJong’. Voor volwassenen schreef en regisseerde ze onder meer het ‘Fluisterconcert’, ‘IN IJS’, ‘Like Harry’ en ‘Vlucht’ (Pé Okx, Oerol 2015). Als speler/maker werkte ze bij Orkater, Dick Hauser en haar eigen stichting Het Hoofd.

Regie & concept: Simone de Jong | Spel: Senna Gourdou | Muziek: Senna Gourdou en Marieke van de Ven | Scenografie: Elian Smits | Subsidiënten: AFK en VSB Fonds | Walvisjong wordt gemaakt in samenwerking met het Bijlmer Parktheater, 2 Turven Hoog, de Nationale voorleesdagen en Bureau Vanaf2 | Deze voorstelling is geïnspireerd op het boek 'De kleine walvis' van Benji Davis, uitgeverij Luitingh-Sijthoff, vertaling Edward van de Vendel.

deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 7.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
x

Meld u aan voor de
Meervaart nieuwsbrief!

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze voorstellingen, nieuwtjes en aanbiedingen.