zondag 25 maart
opera

Trouble in Tahiti + Clemency

Rode zaal duur: 95 minuten (+20 minuten pauze) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
Double-bill, geregisseerd door Aanstormend Amerikaans regietalent Ted Huffman.

De Nationale Opera / Ted Huffman | Trouble in Tahiti + Clemency

Aanstormend Amerikaans talent Ted Huffman regisseert deze double-bill. In Leonard Bernsteins korte opera ‘Trouble in Tahiti’ vormen populaire liedjes, herkenbare reclamedeuntjes en een goede dosis humor de basis voor compromisloze kritiek op het Amerikaanse materialisme. In ‘Clemency’ van de Schotse componist James MacMillan draait het om de dreigende verwoesting van Sodom en Gomorrah.

Inleiding door Rennik-Jan Neggers
45 minuten voor aanvang van de voorstelling

Aftertalk onder leiding van Wout van Tongeren
Gesprek met makers / uitvoerenden aansluitend aan de voorstelling (m.u.v. de première)

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Trouble in Tahiti – Leonard Bernstein (1918 - 1990)
In Leonard Bernsteins korte opera Trouble in Tahiti vormen populaire liedjes, herkenbare reclamedeuntjes en een goede dosis humor de basis voor compromisloze kritiek op het Amerikaanse materialisme. Deze eenakter gaat over de onderhuidse huwelijksproblemen van Sam en Dinah, een jong stel uit een Amerikaanse buitenwijk. In tegenstelling tot het ideaalbeeld van The American Dream, zijn Sam en Dinah namelijk wanhopig ongelukkig.

Clemency - James MacMillan (1959)
Niet alleen door de bezetting met een echtpaar en drie andere zangers, ook inhoudelijk is er een interessante link met het tweede deel van deze double-bill. Zoals ‘Trouble in Tahiti’ de Amerikaanse samenleving op de hak neemt, draait het in Clemency van de Schotse componist James MacMillan om de dreigende verwoesting van Sodom en Gomorrah. Abraham en Sarah worden bezocht door drie mysterieuze personen: engelen, goddelijke wezens of misschien terroristen...?

Ted Huffman
Aanstormend Amerikaans regietalent Ted Huffman studeerde aan Yale University en maakte deel uit van het San Francisco Merola Opera Program. Hij regisseerde Luke Styles’ ‘Macbeth’, waarvoor hij ook het libretto schreef en de wereldpremière van ‘4.48 Psychosis’ van Philip Venables in ‘ROH Covent Garden’ (2016). Bij De Nationale Opera talent ensceneerde Ted Huffman met veel succes ‘Les mamelles de Tirésias’.

Wereldpremière Trouble in Tahiti: 12 juni 1952 | Wereldpremière Clemency: 6 mei 2011 | Muzikale leiding: Duncan Ward | Regie: Ted Huffman | Nederlands Kamerorkest.

deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 35.00
2e rang  € 30.00
3e rang  € 25.00
CJP  € 30.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
x

Meld u aan voor de
Meervaart nieuwsbrief!

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze voorstellingen, nieuwtjes en aanbiedingen.