zondag 25 maart
familie

Drie | 4 t/m 7 jaar

Blauwe zaal duur: 45 min + toegift +- 5 minuten ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL

BonteHond / Maas theater en dans | Drie | 4 t/m 7 jaar

De vierjarige drieling Jonas, Johan en Jacob loopt weg van huis. De oudste heeft een paar ‘losse draadjes’ in zijn hoofd en moet naar een speciale school. Uit protest gaan de broertjes op een avontuurlijke reis naar oom Kees in Groningen, waar ze vast met z’n drieën mogen wonen. “Een juweeltje” (NRC Handelsblad).

Deze voorstelling is exclusief pauzedrankje

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

De vierjarige drieling Jonas, Johan en Jacob loopt weg van huis. De oudste is zeventien dagen te vroeg geboren, heeft een paar ‘losse draadjes’ in zijn hoofd en moet naar een speciale school. De broertjes willen bij elkaar blijven en uit protest gaan ze op reis naar oom Kees in Groningen, waar ze vast met z’n drieën mogen wonen. Onderweg beleven ze het ene avontuur na het andere. Ze kibbelen, hebben honger, vechten met koeienvlaaien en missen hun ouders. ‘Drie’ is een theatervoorstelling over de bijzondere onderlinge band van broers en over hoe het is om anders zijn.

“Een juweeltje”
‘Drie’ is tevens een ode aan de in 2015 overleden regisseur Matthijs Rümke (onder meer werkzaam bij Theater Artemis en Het Zuidelijk Toneel). Rümke maakte de voorstelling in 2001 bij Theater Artemis en speelde zelf ook mee. De pers schreef toen: “Je zou iedere kleuter gunnen dat dit zijn of haar eerste toneelvoorstelling was…Het verhaal is eenvoudig, vertederend en perfect in balans. Een juweeltje” (NRC Handelsblad). “Ook hier spreekt de kracht van de eenvoud” (Brabants Dagblad).

Maas theater en dans
De remake wordt geregisseerd door Dorien Folkers, hoofd educatie van Maas theater en dans, dat volwassen voorstellingen maakt voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en veel meer. Maas theater en dans heeft een eigen huis in Rotterdam: het Maaspodium.

Tekst: Bodil de la Parra | Regie: Dorien Folkers | Spel: Ayrton Fraenk, Niek van der Horst, Freek Nieuwdorp Concept: Matthijs Rümke | Dramaturgie (2002): Carel Alphenaar | Dramaturgie remake (2018): Judith Faas | Coproductie: BonteHond, Maas theater en dans.deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 7.00
 

Terug naar vorige pagina


 
x

Meld u aan voor de
Meervaart nieuwsbrief!

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze voorstellingen, nieuwtjes en aanbiedingen.