donderdag 19 oktober
muziektheater

Leo Africanus | try-out

Blauwe zaal ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
“I am the son of the road, my country is the caravan, my life the most unexpected of voyages."

Dwight Breinburg, Amsterdams Andalusisch Orkest e.a. | Leo Africanus | try-out

‘Leo Africanus’ combineert verschillende muziekstijlen, vertelkunst, cabaret en toneel. Een dynamische vertelling over het leven van de legendarische Andalusische én Afrikaanse wereldreiziger Hassan El Wazzan en in het bijzonder zijn gesprekken met paus Leo X in een politiek woelige tijd. Het wordt een confrontatie tussen twee wereldlijke geesten, moslim en katholiek, waarin ze elkaars geschiedenis bekijken en proberen te begrijpen.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

'Leo Africanus' is een muzikale vertelling over het leven van de legendarische Andalusische én Afrikaanse wereldreiziger Hassan El Wazzan. Na de val van Granada (1492) moest hij als tienjarig kind vluchten en zou hij zijn identiteit nooit meer ontlenen aan een land, een stad en een specifieke cultuur of religie.

Wanneer hij de oversteek maakt van het Afrikaanse continent naar Europa, wordt hij door een groep piraten overmeesterd en gevangengezet in een donkere kerker in Rome. Zijn verschijning wordt opgemerkt door de paus, die hem omdoopt tot Leo Africanus.

De paus en Leo Africanus, katholiek en moslim, voeren een aantal gesprekken tegen de achtergrond van een politiek woelige tijd. Het wordt een confrontatie tussen twee wereldlijke geesten, waarin ze ieder vanuit een eigen perspectief elkaars geschiedenis bekijken en proberen te begrijpen.

De voorstelling is een combinatie van verschillende muziekstijlen, vertelkunst, cabaret en toneel; een dynamisch samenspel tussen muzikanten en acteurs. Laat je meeslepen door zijn levensverhalen en praat tijdens de voorstelling op een interactieve manier mee. De grote vraag is: Wat maakt de mens wie hij is? In hoeverre kan je jouw eigen identiteit aanpassen? Wanneer ben je dan nog jezelf?

Regie: Mohamed Aadroun en Bart Oomen | Tekst: Mohamed Aadroun | Tekstbewerking: Bart Oomen| Acteurs: Abdelkarim El Baz, Dwight Breinburg en Adam Kissequel | Muzikanten: Francesco Bongiorno (percussie). Abderrahim Semlali (viool), Marianne Noordink (fluit), Haytham Safia (ud) | Muzikale dramaturgie: Anastasis Sarakatsanos | Productieleiding: Yassine Boussaid | Educatie: Robin Vermeulen.

deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 20.00
2e rang  € 15.00
MTK 10% korting prijs  € 18.00
CJP  € 15.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
x

Meld u aan voor de
Meervaart nieuwsbrief!

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze voorstellingen, nieuwtjes en aanbiedingen.