donderdag 17 mei
theater

MOLLEN

Sloterdijk ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL
Locatie A'dam Sloterdijk
Wat is normaal? En wie bepaalt dat?

MOLLEN | WAT WE DOEN / Floris van Delft

WAT WE DOEN maakt van het station een theater en neemt je mee in een mengelmoes van on-voorspelbaarheid en geregisseerde precisie. MOLLEN gaat over de sociale norm en de druk die de eisen van de samenleving voor een 'normaal' leven met zich meebrengt.

Op het station spelen, zingen en bewegen de acteurs tussen nietsvermoedende reizigers door. Soms lijkt het alsof ze daar thuishoren. Alsof de muzikant daar altijd zit te spelen. Maar dan sprin-gen ze ineens uit de massa en maken het station tot hun speelveld.

WAT WE DOEN vraagt zich af wat er gebeurt als je de sociale normen niet accepteert. De voor-stelling laat je met andere ogen naar het station en de mensen kijken en afvragen: wie - en wat - is nu eigenlijk normaal?

Laat je ontroeren, verrassen en meeslepen door de acteurs en lach mee om de onverwachte ge-beurtenissen.

Let op: voor aanvang van deze voorstelling verzamelen we bij Restaurant BRET (Orlyplein 76 - bij de hoofdingang van Station Sloterdijk). We gaan gezamenlijk naar de locatie van de voorstelling.

BURGERlijk menu bij BRET € 17,-
Wil je voorafgaand aan de voorstelling 'MOLLEN' in de buurt van Amsterdam Sloterdijk een hapje eten (alleen bij de voorstellingen op woensdag en zaterdag)? Dat kan bij BRET. Schuif aan aan de lange tafel en kies voor een rundvleesburger, visburger of vegaburger, geserveerd met frietjes en salade. Vooraf is er brood met huisgemaakte humus. Alles is natuurlijk biologisch. Rond zessen gaan we aan tafel: lekker normaal! Je kunt bij het bestellen van je kaartje ook alvast reserveren voor het eten.

Let op: gezien de locatie van deze voorstelling is de tribune minder geschikt voor bezoekers die slecht ter been zijn. Wilt u deze voorstelling bezoeken en kunt u geen trappen lopen, neem dan contact op met info@watwedoen.nl. Samen kijken we dan graag naar de mogelijkheden.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Floris van Delft
Na het succesvolle ‘Toen wij van Rotterdam vertrokken’ (2015) dat vorige seizoen in reprise ging, maakt Floris van Delft opnieuw een locatietheatervoorstelling. Deze keer gesitueerd in Amsterdam Sloterdijk en onder de vlag van zijn eigen theater-organisatie WAT WE DOEN.

Floris van Delft is steeds op zoek naar hoe theater zich tot de grote wereld daarbuiten kan verhouden. Hij regisseerde bij het Noord Nederlands Toneel, PeerGrouP, Festival en Huis a/d Werf en werkt met diverse cabaretiers (onder andere Roué Verveer). Hij maakt voorstellingen voor volwassenen, jonge-ren en kinderen. Diverse voorstellingen van zijn hand vielen in de prijzen. Zo ontvingen de locatie-voorstelling Toen wij van Rotterdam vertrokken (bij Maas in 2015) en Sell Me Your Secret (bij Maas in 2016) een Zilveren Krekel voor meest indrukwekkende jeugdproductie. Sell Me Your Secret won ook de Nationale Mediawijsheid Award. De voorstellingen Schijn (een solo van Fahd Larhzaoui, 2014) en DAD (een solo van Nasrdin Dchar, 2017) werden beiden geselecteerd voor het Theaterfestival. Sinds begin 2017 heeft Floris van Delft zijn eigen organisatie: WAT WE DOEN.

WAT WE DOEN
Rondom actueel maatschappelijke dilemma’s maakt WAT WE DOEN theatervoorstellingen en projecten om die vragen samen met publiek, wetenschappers en ervaringsdeskundigen verder uit te diepen. WAT WE DOEN mixt grondig onderzoek met meeslepend theater, stand-up comedy, podcasts en nog veel meer. Alles om een goed gesprek te starten.

Spel: Jonata Taal, Dennis Rudge, Laurien van Rijswijk, Marcel Roelfsema & Janfie van Strien | Tekst & regie: Floris van Delft | Conceptontwikkeling: Wieke ten Cate & Floris van Delft | Muziek: Janfie van Strien | Kostuumontwerp: Sara Hakkenberg & Veerle Van Rossom | Technische productie: Remko van den Ende | Geluid: Hendrik de Winter | Productieleiding: Anne Marleen de Jong & Yvonne Guis | Coördinatie randprogrammering: Annette de Ruiter | Marketing en publiciteit: Hiskia Linnenkamp & Hilde van den Dobbelsteen | MOLLEN is een productie van WAT WE DOEN in samenwerking met de Meervaart.

  Bestel kaarten deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 22.50
MTK 10% korting prijs  € 20.25
CJP  € 15.00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
zaterdag 02 juni
20:15 uur Rode zaal
La Superba Toneelgroep Maastricht
Meer informatie theater Bestel kaarten
zaterdag 09 juni
20:15 uur Rode zaal
Terror
Meer informatie theater Bestel kaarten
vrijdag 22 juni
20:00 uur Rode zaal
Melk & Dadels ROSE stories & Daria Bukvic
Meer informatie theater Bestel kaarten
x

Meld u aan voor de
Meervaart nieuwsbrief!

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze voorstellingen, nieuwtjes en aanbiedingen.