dinsdag 18 december
cabaret

Het kromme hout der mensheid

Rode zaal ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL

Het kromme hout der mensheid | Tim Fransen

Vorig seizoen debuteerde Tim Fransen met zijn filosofische cabaretprogramma, dat alom werd bejubeld. Er vielen superlatieven als “buitengewoon” (NRC Handelsblad) en “meest sprankelende cabaretvoorstelling van afgelopen jaren” (de Volkskrant). Daarbovenop werd hij bekroond met de Neerlands Hoop, de prijs voor het grootste cabarettalent. Nu volgt ‘Het kromme hout der mensheid’.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Vorig seizoen debuteerde Tim Fransen met zijn filosofische cabaretprogramma, dat alom werd bejubeld. Er vielen superlatieven als “buitengewoon” en “meest sprankelende cabaretvoorstelling van de afgelopen jaren”. Daarbovenop werd het programma bekroond met de Neerlands Hoop 2016, de prijs voor het grootste cabarettalent. Nu is het tijd voor een tweede voorstelling.

In welke staat verkeert onze menselijke beschaving? In ‘Het kromme hout der mensheid’ maakt Tim Fransen de balans op, want kunnen we nog wel spreken van beschaving? Is werkelijke beschaving überhaupt wel voor ons weggelegd? En waarom moeten we juist in deze tijd te rade gaan bij figuren als keizer Napoleon Bonaparte, musicus Ludwig van Beethoven en filosoof Immanuel Kant? Zijn dit helden van onze moderne beschaving, of leren zij ons iets heel anders over onszelf? Tim Fransen voorziet u van alle antwoorden en misschien zelfs van een beetje hoop.

Tim Fransen (1988) groeide op in de Amsterdamse Bijlmer en droomde er als kind al van om cabaretier, tekstschrijver en filosoof te worden. Die droom kwam helemaal uit: aan de Universiteit van Amsterdam voltooide hij cum laude de studies psychologie en filosofie en in 2014 won hij het VARA Leids Cabaret Festival op overweldigende wijze.Bestel kaarten

Prijzen:

1e rang  € 19.00
2e rang  € 14.00
3e rang  € 9.00
MTK 10% korting prijs  € 17.10
CJP  € 14.25

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
woensdag 02 mei
20:15 uur   (reprise) Rode zaal
Daniël Arends De Afterparty
Meer informatie cabaret Uitverkocht Wachtlijst
donderdag 17 mei
20:15 uur Rode zaal
Lebbis De Bovengrens
Meer informatie cabaret Laatste kaarten!
woensdag 23 mei
20:15 uur Rode zaal
Eric van Sauers De Lief en Leed Tour
Meer informatie cabaret Bestel kaarten
x

Meld u aan voor de
Meervaart nieuwsbrief!

Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze voorstellingen, nieuwtjes en aanbiedingen.