donderdag 20 september
cabaret

Peter Heerschop | try-out

Blauwe zaal duur: 105 minuten (geen pauze) ​Theater de Meervaart ​ Meer en Vaart 300, Amsterdam, NL

Peter Heerschop | De Minister van Enthousiasme | try-out

In zijn functie als Minister van Enthousiasme legt Peter Heerschop mensen uit waarom ze vrolijker worden als ze twijfelen aan alles wat ze zeker denken te weten. Lach om alle domme dingen waarvan u dacht dat ze logisch waren. Daar leer je het meeste van. Lol is een serieuze zaak.

Lees volledige beschrijving Verberg volledige beschrijving

Lol is een serieuze zaak

“Lieve mensen, Lieve Marianne,

Hier mijn plannen voor de eerste 365 dagen van mijn komende regeringsperiode

Ik wil dit jaar eerst een jaar het land in om mensen uit te leggen hoe je heel anders kunt kijken naar dingen die je tot nu toe heel zeker hebt geweten. Dat het enorm leuk is om iets nieuws te leren. Maar ook dat je het snelst iets leert als je het gevoel hebt dat het ook fout mag gaan en dat je erom mag lachen als het fout gaat.

Ik zal, overal waar ik kom, meer dan genoeg voorbeelden geven van dingen die totaal fout zijn gegaan. Bij mij, bij anderen. Zo fout dat je er hard om moet lachen omdat je beseft dat anderen soms nog onnozeler zijn dan jij. En, omdat mensen zich nu eenmaal graag met anderen vergelijken, is dat vaak een fijn gevoel.

Daarnaast zal ik proberen uit te leggen waarom bepaalde regels totaal onzinnig zijn en er alleen maar voor zorgen dat je je daaraan gaat houden zonder ook maar een stap verder te komen. Ten slotte zal ik – in dialoog met de Minister van Zeur en Zeikzaken – uitleggen waarom de waarheid echt overal kan liggen.

Kortom: wat zwaar is kan licht worden gemaakt en wat licht is vaak overdreven zwaar. We moeten leren hard te lachen om alle domme dingen waarvan we dachten dat ze logisch waren. Dan lach je het hardst om jezelf. Daar leer je van. Want lol is een serieuze zaak.”

- Peter Heerschop, zelfbenoemd Minister van Enthousiasme

Tekst: Peter Heerschop | Adviezen: Raoul Heertje | Regie: Raoul Heertje | Lichtontwerp: Jantje Geldof (GVDO) | Decor: Harry de Dood.

 deze voorstelling heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen:

1e rang  € 18.00
2e rang  € 13.00
MTK 10% korting prijs  € 16.20
CJP  € 13.50

Bovenstaande prijzen zijn exclusief € 1,50 boekingskosten per boeking.
 

Terug naar vorige pagina


 
woensdag 24 april
20:30 uur   (try-out) Blauwe zaal
Lebbis Het Amsterdam Verhaal
Meer informatie cabaret Laatste kaarten!